"Nu am primit niciodată bani mită. Niciodată. (...) Nu e vorba de mită, e vorba de trafic de influenţă. (...) Procurorii spun numai imbecilităţi în dosarul meu. Parchetul nu are legătură cu justiţia. Parchetul este o chestiune de instrumentare a cauzelor penale, parte din procedură", a declarat Vlasov, vineri la ieşirea din Tribunalul Bucureşti, unde a fost audiat într-un alt dosar, respectiv cel al clanurilor Caran şi Duduianu.
Fostul preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) a mai afirmat că în dosarul său nu s-a realizat niciodată un flagrant, iar în rechizitoriu procurorii au spus "numai minciuni", care se vor putea proba la un moment dat.
Pe de altă parte, Vlasov a spus că îi era mai bine în perioada în care era arestat preventiv decât acum, când se află în arest la domiciliu.
"Nu este mai bine (în arest la domiciliu - n.r.). Arestul la domiciliu este o formă perversă de arest, era mai bine în arest preventiv. Este ca şi cum, dacă îşi plac dulcurile, te trimit într-o cofetărie, te lasă acolo şi îţi interzic să le mănânci", a explicat Vlasov.
El a mai ţinut să sublinieze că nu sfidează justiţia. "Am fost judecător, nu sfidez justiţia. Sunt judecători care pot greşi, dar justiţia nu greşeşte", a spus Mihail Vlasov.
În 9 aprilie, Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a anunţat că Mihail Vlasov, suspendat la acel moment din funcţia de preşedinte al CCIR, a fost trimis în judecată, pentru trafic de influenţă, într-un dosar în care a fost prins în flagrant primind 200.000 de euro de la un om de afaceri.
Curtea de Apel Bucureşti a constatat, la 11 aprilie, că este legală şi temeinică măsura arestului preventiv în cazul lui Vlasov. Decizia a fost contestată la instanţa supremă, care a decis ulterior, definitiv, ca preşedintele suspendat al CCIR să fie judecat în arest la domiciliu. Mihail Vlasov era în arest preventiv din 19 martie.