”Sistemul s-a schimbat îngrozitor de puțin de la fostul meu mandat până acum. Lucrurile s-au înrăutățit din prisma infrastructurii sanitare, s-au cumpărat echipamente cu producție în țări de proveniență nu tocmai avantajoasă, s-au cumpărat o mulțime de lucruri, dar nu s-a investit unde era nevoie”, a spus Voiculescu la un post TV.
"Există un set de reguli care trebuie respectate ca spitalele să primească ceea ce se numeşte autorizaţie sanitară de funcţionare. În 2016, am trimis Inspecţia Sanitară şi am constatat, de asemenea, sute de nereguli la nivelul spitalelor, aşa încât nu puteau să primească autorizaţie sanitară de funcţionare. Şi am spus atunci, am scris într-un document intern că ar trebui să procedăm în felul următor - ar trebui să existe inspecţii în toată ţara. Asta era în decembrie 2016. Ştiam că nu o să mai fiu ministru după, dar am lăsat într-un document intern şi apoi a fost făcut şi public că asta trebuie să se întâmple şi anume o evaluare a stării tuturor spitalelor din ţară, execuţia unor planuri de conformare. (....) Spuneam eu acolo şi asta o să fac eu acum o să condiţionăm alocarea de fonduri către acele spitale de îndeplinirea acelor condiţii”, a mai spus ministrul.
Voiculescu a promis că, dacă va rămâne în funcție patru ani, vor fi făcute fundațiile spitalelor regionale, insistând pe necesitatea construirii unor unitățe medicale noi în București și Cluj.
"Până în 2024 vom avea fundaţiile, pot să promit, celor trei spitale regionale şi nu numai fundaţiile... La Craiova, la Iaşi, Cluj. Pe lângă asta, trebuie să începem spitale în Bucureşti, la Timişoara, la Braşov, la Sibiu. Sunt locuri în care infrastructura spitalicească este pur şi simplu o ruşine. (...) În momentul acesta avem studiile de fezabilitate pentru cele trei spitale regionale: Iaşi, Cluj şi Craiova. Este un lucru care ar fi trebuit, conform contractului, să se întâmple până la sfârşitul anului 2017. Din păcate, ceea ce trebuia să se întâmple într-un an s-a întâmplat în patru ani", a mai spus Voiculescu.