Hans Klemm, a ajuns la sediul Guvernului la 16:00, ora prevăzută în programul oficial al premierului.
În comunicatul oficial al Palatului Victoria se spune că "premierul român și ambasadorul SUA au remarcat menținerea și aprofundarea dinamicii pozitive a Parteneriatului Strategic bilateral. Totodată, a fost evidențiată importanța dialogului bilateral la nivel înalt, mai ales în contextul convorbirii recente între prim-ministrul României și vicepreședintele SUA.
Prim-ministrul Viorica Dăncilă a exprimat angajamentul ferm al întregului Executiv și al său personal pentru extinderea și aprofundarea în continuare a cooperării România-SUA. Înaltul demnitar român a reiterat susținerea fermă de către țara noastră a unei relații transatlantice robuste, ca premisă esențială pentru asigurarea securității și prosperității. În context, a subliniat oportunitatea reprezentată de exercitarea de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene pentru promovarea unei agende pozitive în relația transatlantică, bazată pe dialog și consens.
Cele două părți au subliniat importanța colaborării România-SUA în planul securității, cu anvergură regională. Prim-ministrul Viorica Dăncilă a evidențiat contribuția României la efortul aliat de repartizare echilibrată a costurilor în domeniul apărării, prin menținerea unui nivel crescut al alocărilor bugetare în acest scop pentru anul 2019 și continuarea programului de înzestrare a Forțelor Armate române.
Ambasadorul Hans Klemm a apreciat acțiunile desfășurate sub egida Președinției române a Consiliului Uniunii Europene care vizează combaterea antisemitismului și păstrarea memoriei Holocaustului."
Ambasadorul american a mai avut o întrevedere cu Viorica Dăncilă, tot la Guvern, pe 12 februarie 2018.
Cu aproximativ 2 saptămâ inaintea aceleai întrevederi, pe 1 februarie anul trecut, Romarm si Circinus, companie deţinută de lobbyistul Elliot Broidy, au semnat un contract al ministerului apararii in valoare de aproape 200 de milioane de dolari. Nici una din părţi n-a comunicat minime informatii, desi era vorba de interes public major, scria la vremea respectivă hotnews.ro. "Chiar si in absenţa detaliilor, afacerea Broidy contine deja toate ingredientele pentru a alimenta discursul antiamerican pe o perioada mai lunga de timp, asa cum s-a intamplat de exemplu dupa cazul Bechtel. La eveniment au participat ministrul Economiei (Dănuţ Andruşca, la vremea respectivă), ministrul Apărării, Mihai Fifor şi ambasadorul Statelor Unite la Bucuresti, Hans Klemm.