”Sigur că înțeleg nevoia, Guvernul nostru este singurul care a decis o creștere a pensiilor în pandemie, asta arată că înțelegem nevoile oamenior. Am făcut-o pentru că suntem conștienți de acest lucru, știm nevoile oamenilor, au crescut prețurile, au nevoie de bani mai mulți.
PSD nu mai are aceeaşi forţă pe care o avea. Acest lucru sugerează faptul că, inclusiv din rândul dânşilor, sunt parlamentari care judecă raţional, care îşi dau seama de ce se întâmplă, care sunt conştienţi că a ostiliza pensionarii cu cei care muncesc, a da acest semnal, ceea ce PSD face în acest moment, lasă să se înţeleagă faptul că trebuie luat de la cei care muncesc pentru a putea creşte pensiile şi că PNL nu doreşte. Nu este adevărat! Toate deciziile pe care le-am luat, inclusiv cele legate de măsurile active pentru a sprijini piaţa forţei de muncă, au fost decizii fundamentate pe posibilităţile bugetare.
Prin urmare, constat că, inclusiv în rândul PSD, există oameni care înțeleg acest lucru şi vă asigur, din toate semnalele pe care le primesc, că foarte mulţi pensionari înţeleg ce face PSD: încearcă să creeze un conflict între cei care muncesc, sugerând că nu ar mai trebui să îi sprijinim pe aceşti oameni prin măsurile active, prin şomajul tehnic, prin plata unui procent de 41,5%, că nu ar mai trebui să facem, să îi lăsăm fără locuri de muncă, fără bani ca să putem să mărim la 40% punctul de pensie”, a spus Violeta Alexandru.
Referitor la profesori, întrebată dacă aceștia merită un spor de risc, ministrul Muncii a spus: „Cum aș putea să vă răspund la întrebarea dacă merită sau nu? Cine aș fi eu ca să apreciez dacă cineva merită sau nu merită? Nu punem întrebarea dacă merită! Nu sunt singura care decide asupra salariilor profesorilor. Aceasta este o decizie de echipă. Sunt într-o funcție publică în care trebuie să am în primul rând rezultate și eficiență. Dacă merită, dacă ar fi bine, dacă ar fi bine să, după părerea mea nu fac decât să tensioneze anumite categorii socio-profesionale”, a spus Violeta Alexandru, miercuri.