Angajații sunt nemulțumiți de salarii. Aceștia cer un minim de 4.000 de lei. În acest moment, șoferii cu experiență primesc aproape 3.000 de lei, iar cei la început de drum au abia 2.600.
,,Orele când intrăm cu autobuzul în garaj nu ni se dau. Nici măcar o oră, pur și simplu suntem trimiși acasă pentru că nu avem alte mașini disponibile și nu suntem plătiți’’, spune unul dintre șoferi.
,,Ne sculăm la ora 3 dimineața, ajungem la ora 12 jumătate acasa. Asta nu știe domnul primar? Până nu se rezolvă, nu ieșim!’’, spune un alt angajat.
Primarul Iașiului a transmis că salariile nu vor crește. Mai mult, dacă aceștia refuză în continuare să iasă pe traseu, vor fi angajați alți oameni.
,,Ei spun că nu vor pleca. Să le fie de bine, noi începem angajările pentru șoferi și vom găsi persoane care doresc să lucreze în pragul iernii. Facturile la energie vor fi cum vor fi și au nevoie să își susțină familiile. Sunt convins că ne vom descurca’’, a precizat Mihai Chirica, primarul municipiului Iași.
Vatmanii nu au participat la protest așa că numărul tramvaielor a fost suplimentat pentru a suplini lipsa autobuzelor de pe traseu. Chiar și asa, nu pot fi acoperite toate zonele.
Protestul șoferilor de autobuz din Iași vine după ce cu o zi în urmă șoferii din județul Constanța au refuzat să mai iasă pe traseu din cauza salariilor mici.