Dintre toate alimentele, carnea este cel mai toxic aliment, continand, pe langa antibiotice si hormoni, acceleratori de crestere si anabolici, pesticide, chimicale din vegetale, furaje si cereale consumate, potrivit Click.ro.
Cei mai multi dintre romani consuma carne din comert, produsa si procesata in fabrici. Producatorii apeleaza la toate variantele legale si ilegale pentru a creste productia de carne. De la hormoni de crestere, chimicale, la carne umflata cu apa sau tot felul de substante nocive. De asemenea, producatorii de carne folosesc tot felul de substante pentru a da gust carnii, pentru a o face mai aspectuoasa, pentru a rezista mai mult in timp: E-uri, conservanti, coloranti, arome, alte chimicale nocive si chiar toxice.
Cele mai frecvente probleme cauzate de consumul excesiv de carne:
Creste nivelul de colesterol
Continutul de colesterol din carne variaza intre 45-80 miligrame la 100 de grame si ajunge pana la 150-350 miligrame la 100 de grame in ficat. Trebuie consumat rar de catre persoanele care au hipercolesterolemie, diabet sau boli de inima.
Risti sa suferi de obezitate sau de boli de inima
Mezelurile duc la cresterea in greutate, aparitia bolilor de inima si a diabetului, daca sunt consumate in cantitati ridicate. Mai mult, consumul de mezeluri trebuie sa fie ocazional, nu mai mult de 50-60 grame o portie si fara sa fie asociat la aceeasi masa cu branzeturi si alte carnuri.
Te predispune la cancer
Consumul frecvent de carne a fost asociat cu aparitia mai multor forme de cancer, printre care cancerul de colon, de rect, hepatic si ovarian. Astfel, potrivit medicilor, persoanele care mananca in mod regulat carne fripta sau prajita prea mult au un risc cu 60% mai mare sa se imbolnaveasca de cancer pancreatic.
Creste riscul de contaminare cu paraziti si germeni
Carnea trebuie preparata bine inainte de a fi consumata, deoarece numai astfel bacteriile, parazitii si virusurile pot fi distruse in totalitate.
De asemeena, persoanele care consuma frecvent carne au mult mai des probleme de tranzit intestinal, constipatie, o imunitate redusa, sensibilitate hepatica marita si o tendinta mult mai mare de a creste in greutate.
stiai ca...
...unul dintre cele mai sanatoase obiceiuri alimentare este consumul frecvent de peste? Pestele este alternativa ideala la alte tipuri de carne, te ajuta sa atingi aceste obiective, asigurandu-ti o alimentatie echilibrata din punct de vedere nutritional. Sursa excelenta de proteine de calitate, acizi grasi esentiali omega-3 si omega-6, proteine, vitamine (A, B12, D, E) si minerale (potasiu, fier, iod, fosfor, seleniu), pestele ofera o buna valoare nutritiva si un aport echilibrat de grasimi.
Cel mai putin nociv tip de carne
Carnea din vanat, carnea „de tara” si carnea din ferme ecologice sunt recomandate pentu o alimentatie corecta.