Potrivit ministrului Muncii, o decizie în acest sens se va lua doar după consultările cu mediul de afaceri. Tot ministrul este cel care spune că este vorba despre majorări care sunt necesare, dar care nu se pot face peste noapte.
Într-adevăr, vorbim despre creșterea salariului minim cu încă 500 de lei, o creștere care ar intra în vigoare de la 1 iunie.
Această majorare ar urma să vină după o alta care a avut loc anul acesta - pe 1 ianuarie, atunci când salariul minim brut a crescut la 3.000 de lei. În continuare, însă, oamenii primesc în mână mai puțin de 2000 de lei. Acesta este și motivul pentru care guvernanții se gândesc să majoreze din nou aceste venituri.
Trebuie să ținem cont că vorbim despre un an preelectoral, în care, de multe ori, guvernanții fac astfel de promisiuni. Impoortant este dacă se vor face și demersuri în acest sens.
De asemenea, de la 1 martie intră în vigoare majorări și pentru alte categorii sociale. Spre exemplu, pentru mamele cu copii mai mici de 2 ani, indemnizația crește cu 180 de lei, iar în cazul persoanelor care trăiesc din ajutoare sociale, valoarea acestora crește cu sume cuprinse între 20 și 70 de lei.