VALENTINE`S DAY "Va fi o seară dedicată 'Dragostei' în care Marina Constantinescu, Mihaela Frank, Corina Stoica și Denisa Comănescu ne vor vorbi despre cele mai frumoase momente ale iubirii și cele mai frumoase pagini de dragoste scrise de Isabel Allende, iar Maxim Belciug ne va încânta cu momente unice de măiestrie barocă spaniolă la chitară clasică", a declarat pentru Gabriela Maz, director de promovare Humanitas, scrie Agerpres.
VALENTINE`S DAY "O carte tandră, strălucit alcătuită, o adevărată bijuterie literară în care cele mai frumoase momente ale iubirii descrise vreodată de Isabel Allende sunt magistral împletite cu înțelepte și amuzante povestiri ale autoarei chiliene", după cum o caracterizează Humanitas, "Dragoste" este însoțită de ilustrațiile graficienei spaniole Ana Juan, care semnează și ilustrația copertei.
VALENTINE`S DAY Potrivit editurii, "într-o savuroasă alchimie a adevărului și ficțiunii, Isabel Allende își însoțește confesiunile sentimentale și viziunea asupra nenumăratelor fațete ale iubirii cu cele mai frumoase pagini despre dragoste din romanele, povestirile și volumele autobiografice pe care le-a semnat".
VALENTINE`S DAY "Nu există o vârstă anume pentru prima iubire. Se poate întâmpla în orice moment al vieții și mă încearcă bănuiala că poate fi oricând la fel de puternică precum cea dintre Romeo și Julieta, îndrăgostiții legendari care de cinci secole încoace sunt reperele patimii arzătoare", nota Isabel Allende.
Nepoata fostului președinte chilian Salvador Allende, Isabel s-a născut în 1942 la Lima, în Peru.
Își petrece copilăria în Chile, iar în timpul dictaturii lui Pinochet se refugiază în Venezuela, unde rămâne timp de 15 ani și lucrează ca ziaristă.
În 1982, primul său roman, "Casa spiritelor", are un succes fulminant și devine imediat bestseller internațional.
Publică în 1984 "Despre dragoste și umbră", apoi "Eva Luna" (1987), "Povestirile Evei Luna" (1989) și "Planul infinit" (1991). Un an mai târziu, fiica scriitoarei moare în urma unei crize de porfirie, următoarea ei carte, "Paula" (1994), fiindu-i dedicată.
De același succes se bucură insolitul volum "Afrodita" (1997), romanele "Fiica norocului" (1999) și "Portret în sepia" (2000), volumul de memorii "Țara mea inventată" (2003) și romanul "Zorro" (2005).
În 2006 îi apare romanul "Ines a sufletului meu", în toamna lui 2007 publică romanul autobiografic "Suma zilelor", în 2009, "Insula de sub mare", iar în 2011 "Caietul Mayei".
Statul francez i-a acordat, în 1994, titlul de Chevalier de l'Ordre des Arts et des Lettres, iar în 2004 a fost primită în American Academy of Arts and Letters.