Serul este în continuare aprobat pentru a fi folosit în Uniunea Europeană.
Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a aprobat pe 25 martie redenumirea serului. Vaccinul de la AstraZeneca, actual Vaxzevria, a fost aprobat de EMA pe 29 ianuarie pentru utilizare. Din cauza datelor studiilor clinice inițiale insuficiente privind eficacitatea, inițial s-a stabilit să fie administrat persoanelor de până în 55 de ani în majoritatea țărilor europene, cu excepția Marii Britanii, ulterior, din martie, vaccinul a început să fie făcut și persoanelor de peste 55 de ani.
Vaccinul a primit undă verde de la Agenția Europeană pentru Medicamente pe 29 ianuarie. Ca prim pas, mai multe țări, inclusiv Belgia, au decis să îl administreze doar persoanelor cu vârsta de sub 55 de ani, din lipsa unor date privind eficacitatea vaccinului la persoanele în vârstă.
Schimbarea numelui vaccinului de la AstraZeneca vine și în urma numeroaselor rapoarte din această lună despre complicațiile legate de coagularea sângelui la persoanele care au primit vaccinul.
La începutul lunii martie, ţări europene precum Italia, Germania, Franţa, Austria sau Spania, au suspendat temporar utilizarea vaccinului de la AstraZeneca după mai multe cazuri suspecte de coagulare a sângelui la pacienţii care au primit acest vaccin. Alte țări, printre care și cele nordice, au fost mai precaute, anunțând că ridicarea suspendării va fi luată în funcție de rezultatele propriilor anchete privind cazurile suspecte generate de probleme de coagulare.