"Din 2.625 de voturi exprimate, 2.222 sunt în favoarea fuziunii, este un procent de 84,65% în favoarea fuziunii, 328 de voturi au fost împotrivă, 12,5%, iar 75 de colegi s-au abţinut, un procent de 2,86%", a precizat Dan Barna.
Înaintea congresului comun, convenţia PLUS și-a dat și ea votul, în proporţie de peste 80%, pentru fuziune.
"Am fost împreună de la început, am fost puternici în alianţă, unirea este un pas firesc. (...) Împreună suntem şi mai hotărâţi să luptăm pentru idealurile şi principiile noastre, iar voinţa noastră de a schimba România în bine este începând de astăzi şi mai puternică. Vechile partide au avut timp de 30 de ani şansa să dovedească ce pot să facă. Acum e rândul generaţiei noastre să decidă cum va arăta această ţară", a anunțat Dan Barna, copreşedinte al USR PLUS, într-un comunicat comun.
Şi Dacian Cioloş a afirmat că "împreună, USR PLUS devine cea mai importantă forţă politică care vrea modernizarea României rapid, care are forţa necesară de a lupta de la egal la egal cu vechile partide şi care va acţiona coerent împreună cu zeci de mii de membri în alegerile locale şi parlamentare".
După votul politic, fuziunea urmează să fie înregistrată la tribunal. Până la o decizie definitivă, formaţiunea va fi condusă de Dan Barna şi Dacian Cioloş, ca și copreşedinţi.