"Am cerut toate imaginile și ne interesează să identificăm persoana care a apărut în presă că era la ușă, cu ursul, care nu i-a dat voie să intre în bancă. Alte noutăți nu există deocamdată", a precizat Veștemean.
Astfel, polițiștii sibieni au derogare de la procuror să ridice luni înregistrarea video de la o bancă din oraș, făcută deja publică, în care se vede o femeie care închide ușa băncii, iar în afară este ursul care sparge unul din geamuri. Luni, Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu a pus la dispoziția jurnaliștilor imagini surprinse de o altă cameră de supraveghere în care se văd studenți aflați în apropierea respectivei bănci care intră de frică în sediul facultății. În imagini se mai observă ursul care fuge, însă fără a-i ataca pe studenți. Conducerea fabricii în curtea căreia a fost împușcat ursul deține imagini video în care se vede cum este omorât animalul, imagini care au fost făcute publice prin intermediul mass-media.
Primele imagini video cu ursul, care au fost ridicate încă din prima zi de polițiști, sunt cele din Piața Mare din centrul orașului, de pe camerele de supraveghere ale Primăriei Sibiu. În aceste imagini se poate vedea ursul alergând și un tată speriat care, atunci când îl zărește, se aruncă la pământ și își acoperă copilul, au declarat pentru AGERPRES surse oficiale.
Uciderea ursului de la Sibiu face obiectul unui dosar penal și mai multor anchete deschise de autorități, pentru a lămuri dacă acest animal sălbatic ar fi putut fi salvat.
Ministrul Afacerilor Interne, Dragoș Tudorache, a declarat, luni, în cadrul unei conferințe de presă organizată la sediul MAI, că autoritățile din Sibiu au acționat "în grabă" în cazul ursului împușcat săptămâna trecută la Sibiu.
Ministrul a prezentat concluziile raportului Corpului de control al MAI, care urmează să-i fie prezentate și prim-ministrului.
Potrivit raportului, în astfel de situații ar trebui instituit "un comandament de urgență la nivel local", care să poată interveni pentru prinderea în viață a animalelor. La nivelul orașului Sibiu, o astfel de procedură pentru convocarea unui comandament de urgență nu a existat, a arătat Tudorache.
Sibienii au sunat de 28 de ori la 112, miercuri dimineața, timp de trei ore, pentru a semnala prezența unui urs în oraș, a anunțat Serviciul de Telecomunicații Speciale.
Miercuri, timp de peste trei ore, polițiști, jandarmi, angajați ISU și doi veterinari de la Grădina Zoologică dotați cu puști cu tranchilizante, la care s-a alăturat și un vânător, au căutat un urs care a străbătut Sibiul, trecând prin zone extrem de circulate din oraș. La finalul operațiunii, ursul a fost împușcat, pentru că tranchilizarea sa nu a reușit.