Mai mulţi răniţi au atras atenţia că acea componenţă standard pe care au avut-o cele 70 de kit-uri distribuite de Unifarm nu corespundea cerinţelor tuturor. În plus, cremele şi gelurile pentru tratarea arsurilor pe care le conţineau kit-urile nu ajungeau la totalul de 2.800 de lei, cât s-a comunicat iniţial că este costul lor, conform mediafax.ro.
Crucea Roşie a anunțat că nu va onora nicio plată pentru kit-urile medicale până nu se va primi clarificările necesare, legat de situaţia kit-urilor medicale, de la instituţiile implicate.
De cealaltă parte, directorul Unifarm spune că urmează să trimită către Crucea Roșie o factură cu toate produsele achiziţionate la sfârşitul perioadei de distribuire. "Le-am zis că vor cheltui bani în plus, fiindcă au vrut iniţial să se ducă să cumpere de la farmacii. Atunci ne-au cerut ajutorul şi am încheiat un acord. Kit-urile sunt stabilite de o comisie de medici şi de Ministerul Sănătăţii. Iniţial s-a agreat, după aceea nu ştiu ce s-a întâmplat, că a mai durat o lună şi ceva de zile timp în care au tot negociat, nu numai dânşii, ci şi alte două-trei fundaţii, cu Ministerul Sănătăţii. Cert e că după o lună de zile au ajuns la acea soluţie pe care noi le-am propus-o iniţial. Ne-am apucat de lucru, am primit un kit iniţial format dintr-un număr de 30 de repere, care costau 2.800 de lei. Am căutat produsele din kit, i-am sunat pe cei de la Crucea Roşie şi le-am comunicat că produsele nu sunt integral în ţară, durează până se comandă. Crucea Roşie şi Ministerul Sănătăţii ne-au spus: daţi drumul urgent la ce aveţi, pentru pacienţi. Noi le-am dat drumul în componenta în care erau atunci, urmând ca ulterior să completăm cu restul substanţelor pe măsură ce ele vin. Asta a fost toată povestea. Aşa au ajuns să coste 1.250 - 1.500 aceste kit-uri care urmau să fie completate. În momentul de faţă, prin personalizare se pot ajunge şi la comenzi de 5.000 de lei", a spus directorul Unifarm.