Delegația UNICEF, a mai fost alcătuită din Voica Pop, expert în protecția copilului, și Yusuf Bafozoda, expert în politici sociale. Această colaborare strânsă între Ministerul Muncii și Solidarității Sociale și UNICEF a dat roade productive de-a lungul timpului și va continua să aducă beneficii semnificative pentru copiii și persoanele vulnerabile din România.
Forumul de la Davos pune tunurile pe cafea: „E vinovată pentru încălzirea globală!"
Pe parcursul discuțiilor, s-a stabilit că UNICEF va avea un rol activ în elaborarea legislației secundare pentru pachetul de legi privind reforma asistenței sociale. Acest lucru reprezintă un punct de plecare esențial în procesul de îmbunătățire și adaptare a sistemului de asistență socială la nevoile actuale. De asemenea, s-a abordat problema necesității creării unor mecanisme eficiente care să permită sistemelor de protecție socială să răspundă într-un mod mai prompt și mai adecvat în situațiile de criză, concentrându-se în mod special pe protecția persoanelor vulnerabile.
“Continuăm să lucrăm împreună cu UNICEF în interesul persoanelor vulnerabile. Am avut o primă întâlnire pentru strategii și acțiune coerente în 2024. Împreună putem gândi și implementa politici publice mai bune! Mulțumim Anna Riatti, Voica Pop și Yusuf Bafozoda pentru sprijin!”, a declarat ministrul Simona Bucura-Oprescu.
Parteneriatul dintre Ministerul Muncii și Solidarității Sociale și UNICEF demonstrează că un angajament comun în vederea protejării drepturilor copiilor și a persoanelor vulnerabile poate genera schimbări semnificative în societate. Această alianță continuă să ofere o bază solidă pentru dezvoltarea și implementarea de politici și programe care să amelioreze calitatea vieții celor mai vulnerabili membri ai societății românești.
Cioloș plânge cu lacrimi de crocodil pentru agricultorii pe care chiar el i-a îngropat