Demisie răsunătoare în Senatul american. Un democrat renunță la funcție în urma unui scandal sexual

Thursday, 20 July 2017, 11:51, Sursă: REALITATEA.NET

Mark Manendo, senator democrat al statului Nevada, a demisionat marți după ce a fost acuzat de hărțuire sexuală. Șeful majorității Senatului american, Aaron Ford, a ordonat o anchetă după reclamațiile aduse împotriva lui Manendo, pe 27 aprilie, potrivit unei declarații a reprezentanților Partidului Democrat.

„Anchetatorii au conchis că senatorul Manendo a încălcat politica legislativă anti-hărțuire; s-a angajat în cazuri multiple și repetate de comportament inadecvat, ofensator și inacceptabil față de angajații și reprezentanții grupurilor de interese și a încercat să intervină în ancheta ulterioară asupra comportamentului său”, se afirmă în comunicat.

Un număr de 58 de persoane au fost cercetate în ancheta care a decis că au existat 14 abateri de-a lungul anului curent, în timpul sesiunii legislative, și o altă abatere, în timpul unei sesiuni anterioare.

Manendo și-a prezentat marți scrisoarea de demisie în care a menționat că intenționează să caute „noi oportunități de a sluji altora”, relatează publicația Las Vegas Review Journal.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN