În adresa trimisă Ministerului Sănătății, Ministerul Finanțelor arată că ”vă restituim alăturat proiectul de hotărâre a guvernului neavizat”.
”Potrivit prevederilor art. 30 din Legea privind finanțele publice, Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului se repartizează unor ordonatori principali de credite, pe bază de hotărâri ale guvernului, pentru finanțarea unor cheltuieli urgente sau neprevăzute apărute în timpul exercițiului bugetar. Având în vedere că finanțarea programelor naționale de sănătate, respectiv a Programului național de vaccinare, se derulează în fiecare an de către Ministerul Sănătății, ar fi fost necesar ca Nota de fundamentare să cuprindă argumente care să răspundă cerințelor prevederilor menționate mai sus. De asemenea, atragem atenția asupra faptului că răspunderea asupra justificării urgenței și caracterului neprevăzut al cheltuielilor revine exclusiv inițiatorului”, se arată în răspunsul Ministerului Finanțelor.
Ministerul Sănătății cerea cele zece milioane de lei pentru continuarea vaccinării copiilor cu vaccinurile împotriva tuberculozei, tetanosului, poliomielitei, rujeolei și difteriei, mai arată sursa citată.