Nu credeţi în poveşti? Adevărul este că vă temeţi de ele! Dacă ne vine greu să credem că un asemenea artificiu este de natură să ne trimită pe calea succesului înseamnă că suntem clienţii cei mai nimeriţi pentru acest sfat. Să ne imaginăm 5 minute în care avem o dispută cu şeful şi ne străduim să-l convingem că se înşală. Ce-i spunem? În primul rând sintagma "nu e adevărat", în loc de "este adevărat, dar oare ce spui dacă încercăm să." Şeful e şef, şi mândru, indiferent cât este de educat sau de omenos. Dacă ne propunem un mic experiment de câteva zile în care ne controlăm vocabularul şi ne corectăm de câte ori pronunţăm cuvântul "nu" vom constata că avem o atitudine mai optimistă.
Dacă doriţi explicaţia ştinţifică, să ştiţi că există. S-a demonstrat că fiecare cuvânt este purtătorul unei informaţii energetice, fiecare gând emite unde. Sintagma "pe aceeaşi lungime de undă" conţine atât o conjugare a intenţiei pozitive, cât şi un mediu de propagare prietenos.
Într-un limbaj mai băbesc, creierele se simt unul pe celălalt, chiar dacă în această etapă a omenirii e imposibil să vizualizăm sau să conştientizăm fenomenul. Însă dacă ne străduim să eliminăm din vocabular cuvântul "nu", facem de fapt o invitaţie pentru ceilalţi pe o lungime de undă încărcată emoţional pozitiv. Mai mult decât atât, ne construim pas cu pas altă manieră de a aborda atât sarcinile zilnice de la serviciu, cât şi rutina de acasă. Avem, dintr-o dată, o preocupare care presupune un mic efort de voinţă pe care îl vom dezvolta şi vom deveni constructivi. Atutudinea mai calmă, mai binedispusă, va fi cu certitudine remarcată de ceilalţi. Chiar dacă la nivel inconştient, creierul celor cu care vom interacţiona curent va înregistra o altă frecvenţă, mai puţin agresivă, cu o încărcătură energetică plină de căldură. Următorul efect va fi că vom scăpa de temeri. Iar din acel moment, deţinem cheia întregii lumi.
Cât costă acest experiment? Nimic. Putem să-l ţinem secret! Vom observa doar efectul!