Proiectul prevede promovarea, valorificarea şi conservarea patrimoniului național și se va implementa pentru o perioadă de trei ani. Zona va fi amenajată prin marcarea traseului și a unor galerii de mină, montarea de balustrade pentru siguranța turiștilor și acțiuni de reparații și întreținere a zonei.
„Vin turiști din toată țara. Accesul este greu în acest moment, că se face prin străduțele înguste ale orașului, nu prea sunt parcări și încercăm să venim cu o amenajare mai buna a accesului”, a precizat Alin Sebastian Bîrda primarul din Baia Sprie.
„Vom marca existența și vom face un fel de istoric, un panou informativ la aproape 30 de intrări de acest gen pe deal”, a afirmat Victor Vaum,
președintele Asociației Mineritului Maramureșean.
Lacul Albastru din oraşul Baia Sprie este unicat în Europa datorită proprietăţii de a-şi schimba culoarea apei în funcţie de anotimp. Acest proiect va aduce un plus de valoare turismului local şi naţional, spun autoritățile.
„E minimum care se poate face, punând în valoare un obiectiv extraordinar de mare”, a declarat Sasha Nicolici, geolog.
Anual, mii de turişti din ţară și din alte zone ale Europei vizitează Lacul Albastru, atrași de schimbările de culoare ale apei din lac, toamna fiind anotimpul preferat pentru paleta bogată de culori oferită şi de culorile copacilor.