„La data de 9 august 2024, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București- Secția 19 Poliție au reținut doi bărbați, în vârstă de 30, respectiv 50 de ani, față de care sunt efectuate cercetări într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de lovire sau alte violențe, tulburarea ordinii și liniștii publice, distrugere și amenințare.
În fapt, la data de 9 august 2024, polițiști din cadrul subunității au fost sesizați de către o femeie, în calitate de administrator al unui supermarket din Sectorul 5, cu privire la faptul că, o angajată, la aceeași dată, în jurul orei 03.30, ar fi fost amenințată cu acte de violență, fiindu-i, totodată adresate cuvinte și expresii jignitoare de către un bărbat.
În baza probatoriului administrat în cauză, a rezultat presupunerea rezonabilă că, la data de 8 august 2024, un bărbat, în vârstă de 30 de ani, în urma unui conflict spontan, l-ar fi amenințat cu acte de violență pe concubinul administratoarei supermarket-ului, pe motiv că nu l-ar fi servit, iar după ce ar fi ieșit din incinta magazinului ar fi provocat distrugeri la unul dintre geamuri. De asemenea, la fața locului ar fi venit și tatăl acestuia, un bărbat în vârstă de 50 de ani și împreună, l-ar fi amenințat și l-ar fi agresat fizic pe concubinul administratorei, iar acesteia din urmă i-ar fi adresat ameninţări cu acte de violență.
Minorul care a ucis un copil în accidentul din Pantelimon ar fi avut azot și heliu în corp (surse)
Ulterior, la data de 9 august 2024, în jurul orei 03.30, bărbatul în vârstă de 30 de ani ar fi revenit la adresă și ar fi amenințat angajații societății comerciale.
Polițiști din cadrul Secției 19 Poliție i-au identificat și depistat pe cei doi bărbați, bănuiți de comiterea infracțiunilor, față de aceștia fiind dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi în fața instanței cu propuneri legale.
Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul subunității, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe, tulburarea ordinii și liniștii publice, distrugere și amenințare.
Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie” au anunțat polițiștii bucureșteni într-un comunicat.