Directorul pentru strategia de politică publică a Twitter, Nick Pickles, a declarat joi că nu este exclusă suspendarea contului președintelui american, scrie France Presse, citată de Agerpres.
Pickles a precizat, în timpul unei audieri în parlamentul Regatului Unit, că tweet-urile lui Donald Trump sunt examinate la fel ca altele venind din alte conturi verificate.
„De fiecare dată când un tweet al unui utilizator este publicat şi ne este semnalat, îl examinăm conform regulilor noastre”, a declarat Pickles în cursul unei audieri virtuale în Comitetul parlamentar responsabil de sectorul digital.
„Dacă un utilizator pe Twitter continuă să încalce regulile noastre, atunci vom continua să avem discuţii pe toate căile care ni se oferă”, a adăugat reprezentantul Twitter.
Cu 81,7 milioane de abonaţi, contul @realDonaldTrump este unul dintre cele 10 cele mai urmărite pe Twitter.
Twitter a intrat în conflict deschis cu Donald Trump când a decis să marcheze postările sale cu avertismentul „verificați faptele”, mesajele liderului de la Casa Albă vizând votul prin corespondență. De atunci, conflictul a luat amploare. Trump a și semnat un ordin exectiv prin care cerea modificarea legislației astfel încât companiile social media să poată fi date în judecată mult mai ușor.
Ulterior, Twitter a „ascuns” un mesaj al preşedintelui american pentru încălcarea regulilor reţelei sociale pentru „apologia violenţei”: „Când încep jafurile, încep şi focurile de armă”, a scris Trump într-un tweet postat în contextul confruntărilor între manifestanţi şi poliţişti izbucnite în mai multe oraşe americane după moartea de acum două săptămâni a lui George Floyd. Afro-americanul de 46 de ani a fost placat de un polițist la sol în cursul arestării, stând cu genunchiul pe gâtul său timp de 8 minute și 46 de secunde, ceea ce a provocat moartea acestuia.
Cel mai recent episod al „războiului” dintre rețeaua socială și președintele american a avut loc joi. Twitter a eliminat mesajul video de campanie în care Donald Trump aducea un tribut lui George Floyd, invocând plângeri privind drepturile de autor. În același timp, Trump a distribuit pe Twitter și o scrisoare în care protestatarii din apropierea Casei Albe sunt numiți „teroriști”.
Videoclipul, o colecție de fotografii și înregistrări de la proteste, dar și imagini cu violențele care au urmat în primele zile după moartea lui George Floyd, erau suprapuse peste un discurs al președintelui Donald Trump.
Clipul de 3 minute și 45 de secunde a fost încărcat pe canalul YouTube al candidatului Trump și distribuit apoi pe Twitter de către echipa sa de campanie, pe 3 iunie. Videoclipul care poate fi văzut în continuare pe YouTube are peste 60.000 de vizualizări și 15.000 de aprecieri, în timp ce 1.000 de persoane au optat pentru „dislike”.
Snapchat s-a alăturat Twitter anunţând de miercuri că nu va mai promova mesaje ale preşedintelui american pentru a atenua ecoul enunţurilor care "incită la violenţă rasială".
În schimb, Facebook a decis să nu marcheze şi nici să cenzureze în vreun fel mesajele preşedintelui american, provocând nemulţumirea mai multor angajaţi ai platformei care au participat la o grevă online.