Un utilizator al grupului "Vacanța Bulgaria: informații utile" a avut o experiență neplăcută care a determinat-o să tragă un semnal de alarmă cu privire la riscul major de îmbolnăvire în această zonă.
“Acum am plecat de la resort, deși sejurul se termină pe 27 august. Stări de vomă, diaree, dureri de cap și musculare, ne simțim cumplit! Se vedea că personalul lua toate măsurile de precauție, dezinfectau non-stop, însă e vorba de enteroviroză și este un focar, efectiv! Până nu se golește tot și nu se face o dezinfecție totală, să se scape de virus, toată lumea care va merge se va îmbolnăvi! Mâncarea a fost extraordinară, la fel și personalul, însă păcat de hotel că unii vin bolnavi și intră în piscine și la Spa, care sunt spații comune.
E clar că de la oameni bolnavi a plecat toată situația, nu e de la nicio mâncare! Este strict nesimțirea unora care au venit bolnavi și nu au ținut cont de faptul că sunt locuri comune și pot infecta toți oamenii. Păcat! Sfatul meu este să discutați cu agențiile și să solicitați banii înapoi și să reevaluați ideea de Bulgaria! Asta dacă nu doriți să vă îmbolnăviți!
Noi am ajuns 4 oameni calumea luni și plecăm astăzi, miercuri, bolnavi să ne internăm în spital în Romania”, a scris turistul pățit.
Membrii grupului au reacționat prompt, împărtășind experiențe similare pe litoralul vecinilor de la sud:
„Sa stiti ca este un virus in aer. Noi am avut aceleași simptome, 4 persoane, fara sa fi mers la mare. Si am auzit multe cazuri in ultima perioada, in diferite orașe“, răspunde cineva.
“Aceste probleme legate de enterocolită au fost și sunt de ani de zile, fie că este Bulgaria sau litoralul românesc! Anul trecut în aceeași perioada era jale, noi am scăpat, mulțumim lui Dumnezeu. Acum nu știu dacă are vreo legătură regiunea din Bulgaria, căci tot atunci erau mii de cazuri și în București”, scrie un turist care și anul acesta va merge tot în Bulgaria.
„Problemele vin din apa marii. Am fost în Kranevo, iar copiii au înghițit apa de mare, rezultatul: Enterocolita!“
Alții turiști cred că virusul se transmite prin aer și că nu se poate face nimic.
“Noi suntem patru membri în familie. Eu și fetița am avut virusul, soțul și băiețelul nu. Deși locuim în aceeași casă, dormim împreună, mâncăm împreună. Cred că oricât de mult ne am feri, nimic nu ne garantează că nu contactăm virusul. O fi în aer sau se transmite altfel, nu știu dar e ciudat, oricum. Multă sănătate tuturor!”, scrie o femeie.
“Noi am ajuns luni iar astăzi de dimineață la ora 10:00 am plecat. Suntem două familii, patru adulți și doi copii. Am vomat, avem dureri de cap, stări de greață! Hotelul trebuie închis și trebuie făcută o dezinfecție totală, pentru că toată lumea din hotel avea aceleași simptome, iar un copil a fost luat din hotel cu ambulanța. E infecție totală!”, spun turiștii.
“Același lucru am pățit și noi la alt hotel, acum șase săptămâni. Deși totul a fost impecabil, trei dintre noi ne-am îmbolnăvit. Eu am ajuns la perfuzii și a durat mult timp până mi-am revenit”, spune o turistă din București.