Toader a mai subliniat că procurorul Olaru, fost șef la DIICOT, este un specialist în criminalitate organizată.
”La momentul înscrierii la doctorat, Codruţ Olaru avea deja publicate studii de specialitate în reviste juridice de profil referitoare la criminalitate organizată. Domnul Olaru este un specialist în criminalitate organizată, dovadă faptul că a fost şi procuror-şef la DIICOT.
La momentul susţinerii tezei de doctorat, nu aveam programe pentru depistarea plagiatului. Decizia anterioară, de anul trecut, de neplagiat, este de data aceasta înlocuită cu o decizie de plagiat constatându-se că o parte din lucrarea conţine elemente de similitudine”, a spus fostul ministru al Justiției pentru Ziarul de Iași.
Codruț Olaru, unul dintre cei mai infuenți membri ai Consiliului Superior al Magistraturii, și-a susținut public lucrarea științifică în 2013, la Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași, sub coordonarea actualului rector Tudorel Toader, fost ministru al Justiției. Joia trecută, Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) a decis că teza procurorului este plagiată ”grosier”.
Dacă hotărârea rămâne neschimbată, retragerea titlului de doctor trebuie făcută printr-un ordin al ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu.
Procurorul a transmis că nu a primit o decizie oficială și că, în prezent, CNATDCU funcţionează nelegal. Mai mult, acesta spune că a declanșat două acţiuni în instanță, care sunt acum pe rol.