Gripa poate să treacă puțin mai repede cu medicamente puternice, dar dacă vrei o soluţie naturală, ai la indemână şi câteva moduri mai simple de a lupta cu simptomele. Iată cele mai bune soluţii să scapi rapid de gripă fără medicamente.
Renunță la cafea, alcool și hrănește-te mai bine pentru a-i da corpului energia să lupte cu infecția respiratorie și utilizează și soluțiile care te ajută să scapi rapid de gripă.
Supă de pui
Remediul tradițional pentru răceală și gripă este susținut de numeroase studii care arată că supa de pui contribuie la decongestionarea mucoaselor și la atenuarea altor simptome ale gripei. Manâncă supa de pui caldă sau ușor fierbinte pentru cele mai bune efecte.
Hidratare puternică
Riscul de deshidratare este mult mai mare la gripă, mai ales când vărsăturile și diareea se numără printre simptome. Apa este necesară, dar ceaiul de plante cald si sucurile de fructe proaspete te hidratează și mai bine. Evită cafeaua și băuturile alcoolice, deoarece acestea au efecte diuretice și grăbesc deshidratarea.
Inhalare de aburi
Inhalarea aburilor stimulează deschiderea căilor aeriene blocate de mucozități. Poți fierbe apă într-un vas și poți inhala aburii deasupra lui, cu un prosop deasupra capului, sau poți chiar umple chiveta de apă fierbinte. Câteva picături de ulei de eucalipt sau puțină rădăcină tocată de ghimbir contribuie puternic la curățarea bronhiilor.
Comprese calde umede
Când durerile de cap se adaugă simptomelor gripei, compresele calde umede îți pot atenua starea neplăcută. Le poți folosi pe tâmple sau pe obraji și frunte, pentru calmarea sinusurilor.
Gargară cu apă sărată
O gargară cu soluție salină poate lupta cu mai multe simptome neplăcute ale gripei.
Contribuie la dizlocarea mucozităților adunate în gât și poate elimina și disconfortul asociat urechilor înfundate.
Condimente alese corect
Cât timp suferi de gripă, este indicat să mânânci cât mai natural, fără alimente procesate care necesită mai multă energie pentru digestie, energie pe care corpul ar folosi-o mai bine pentru vindecare. Poți adăuga în alimentația ta și câteva condimente care luptă cu simptomele gripei.
Usturoiul stimulează sistemul imunitar și are proprietăți antimicrobiene, iar ardeiul iute și ghimbirul includ antioxidanți care pot grăbi vindecarea. Toate pot ajuta la decongestionarea căilor respiratorii, dar efectul cel mai puternic îl are hreanul.
Oțet de mere
Adaugă 2 lingurițe de oțet de mere la o jumătate de ceașcă de apă și bea amestecul de 3 ori pe zi, ca să scapi mai repede de gripă. Bea cel puțin încă o jumătate de ceașcă de apă după amestecul cu oțetul de mere, pentru ca acidul din oțet să nu rămână pe dinți și să le afecteze smalțul.
Ulei de oregano
Recomandat pentru orice tip de infecție, uleiul de oregano luptă cu inflamația și contribuie la decongestionarea căilor respiratorii. Îl găsești la plafar și îl poți lua potrivit instrucțiunilor de pe ambalaj după fiecare masă.
Odihnă la pat
Uneori, cel mai bun leac pentru gripă este chiar odihna la pat. Renunță la programul normal de muncă și exerciții fizice până la dispariția simptomelor și odihnește-te acasă, pentru a nu-i infecta și pe alții cu gripă.
Sursa: eva.ro