Dovleacul este un membru al familiei cucurbitaceae și este una dintre sutele de specii de plante numite frecvent tărtăcuțe. Rudele sale includ pepenele verde, dovleceii și castraveții. Dovleacul este hrănitor datorită conținutului de proteine, carbohidrați, carotenoizi, vitamine și minerale.
Tot ce trebuie să știi despre dovleac
Dovleacul poate fi folosit ca ingredient alimentar. Acesta îmbunătățește gustul rețetelor și le oferă acestora un plus de culoare.
Din punct de vedere tehnic, dovleacul este un fruct pentru că provine din partea purtătoare de semințe a unei plante cu flori.
Cu toate acestea, mulți oameni îl tratează ca pe o legumă datorită gustului său savuros. Poate fi consumată atât pulpa consistentă, cât și semințele delicioase.
Dovlecii sunt adesea combinați cu condimente cum ar fi nucșoara și scorțișoara, în special în deserturile de sezon. În lunile de toamnă, dovlecii sunt disponibili peste tot în magazine și la ferme.
De asemenea, dovlecii sunt disponibili pe tot parcursul anului ca piure la conservă. Dovleacul vine în multe forme, dimensiuni, culori și greutăți. Unii dovleci cântăresc mai puține kilograme și sunt mai mult ornamentali decât comestibili.
Beneficiile dovleacului pentru piele
Dovleacul este un aliment bogat în substanțe nutritive benefice pentru sănătatea și hidratarea pielii, inclusiv minerale, fibre, vitamina C, carotenoide și uleiuri esențiale.
Dovleacul conține beta-caroten, care reduce inflamația și poate ajuta la prevenirea cancerului de piele. În plus, beta-carotenul din dovleac poate ajuta la încetinirea procesului de îmbătrânire.
Cercetările au arătat că uleiul de dovleac este un remediu minunat pentru eczeme.
Dovleacul poate ajuta la pierderea în greutate
Dovleacul este sărac în calorii și bogat în fibre, ceea ce poate ajuta la pierderea în greutate. Fibrele pot ajuta la menținerea senzației de sațietate și poate reduce semnificativ apetitul.
Consumul de fibre încurajează, de asemenea, mișcările intestinale regulate. Totodată, fibrele ajută la reducerea nivelului de zahăr din sânge și al colesterolului.
Citește continuarea aici