CELE MAI BINE VÂNDUTE
Cea mai vândută carte de literatură română, în rețeaua CLB, a fost "Recviem vesel pentru tata" de Radu Paraschivescu, volum apărut la Editura Humanitas, potrivit Dilema Veche.
La capitolul traduceri din literatura universală, poziția întîi este ocupată de romanul "Memoriile unui motan călător" de Hiro Arikawa, carte publicată, în traducerea Ralucăi Nae, de Editura Humanitas Fiction.
Bestsellerul internațional "Sapiens. Scurtă istorie a omenirii" de Yuval Noah Harari, publicat de Editura Polirom în 2017, în traducerea lui Adrian Șerban, rămîne cea mai dorită carte străină de nonficțiune în rețeaua CLB.
La capitolul cărți de nonficțiune semnate de autori români, cea mai căutată a fost "Creierul și mintea Universului" de Dumitru Constantin Dulcan, cartea apărută în 2019 la Editura Școala Ardeleană.
La capitolul cărți pentru copii, cea mai căutată carte semnată de un autor român este "A doua carte cu Apolodor" de Gellu Naum (Editura Arthur, 2020), iar la traduceri "Aventurile lui Habarnam şi ale prietenilor săi" de Nikolai Nosov, Editura Humanitas, 2017).
CELE MAI FURATE
Podiumul este ocupat doar de traduceri: "Ferește-mă, Doamne, de prieteni. Războiul clandestin al blocului sovietic cu România" de Larry Watts, "Harry Potter și Prințul Semisînge, volumul 6" de J.K. Rowling și "500 de adevăruri incredibile și trăsnite".
Compania de Librării Bucureşti este cea mai importantă rețea de librării care a supraviețuit din perioada comunistă. În prezent CLB numără 43 de librării, răspîndite unitar în toate cele 6 sectoare ale capitalei. Anul acesta, Compania de Librării Bucureşti aniversează 71 de ani de la fondare.