Un studiu recent a demonstrat că, deşi utilizatorii de Android au ajuns să descarce semnificativ mai multe aplicaţii pe telefoane, peste 60% din profitul asociat acestui domeniu de activitate vine de pe iDevice-uri. Aparent, utilizatorii de iPhone sunt predispuşi la a cheltui mai mulţi bani pe aplicaţii decât posesorii de aparate cu Android. Întâmplarea face că e foarte probabil ca acelaşi trend să se extindă şi pe accesorii. Altfel, nu-mi explic cum de există companii care reuşesc să trăiască exclusiv din huse, carcase, dock-uri, boxe, obiective şi multe alte gadget-uri toate vădit adresate celor care au îmbrăţişat ecosistemul de produse Apple. Până şi giganţi din domeniul tehnologic precum Sony, Samsung, Philips sau Bose fac eforturi semnificative în a-şi actualiza anual linia de dock-uri audio pentru iPhone, iPad şi iPod Touch. Ce-i drept, marja de profit din accesorii este mult mai mare decât din dispozitive – adaosul comercial este mai mare, iar marele avantaj este că accesoriile nu prea au nevoie de service.
Înainte de a înşirui acele dispozitive care mi-au atras atenţia în ultimul an, aş vrea să insist asupra faptului că aproape toate aceste accesorii iPhone sunt disponibile în magazine autohtone. Le puteţi comanda cu uşurinţă şi ajung acasă în câteva zile. Deja nu mai vorbim de proiecte pe Kickstarter care la un moment dat ar trebui să se materializeze, nici de gadgeturi pe care trebuie să le comandaţi din SUA sau China şi să vă rugaţi cu emoţie să nu aveţi surprize la vamă. Cu preţuri mai mult sau mai puţin accesibile, acestea sunt nişte cadouri grozave şi acum este sezonul perfect pentru a vă impresiona apropiaţii.
Logitech PowerShell
Va fi și în Româania, dar nu încă, este prea nou intrat pe piaţă. Noul Logitech PowerShell este unul dintre puţinele periferice de gaming adresate posesorilor de iPhone. Acest fapt se datorează faptului că, abia odată cu iOS 7, Apple a oferit acces creatorilor de hardware la API-urile necesare. La prima vedere, vorbim de o carcasă de iPhone 5, 5S sau iPod Touch 5 cu o baterie integrată de 1500 mAh. În realitate, însă, acesta este un controller da gaming adevărat, cu D-pad direcţional, două triggere şi patru butoane care vor extrapola experienţa de gaming oferită de jocurile voastre preferate de iOS. Cu 200 x 63 x 21 milimetri şi 120 de grame, rezultatul final nu este mai greu decât un PSP, motiv pentru care puteţi sta ore în şir legaţi de un fotoliu cu noua voastră consolă portabilă.
Preţul în SUA este 100 dolari şi bănuiesc că în ţara noastră această valoare se va transforma în euro în următoarele săptămâni.
Olloclip Teleobiectiv şi filtru de polarizare
Cei de la olloclip sunt unii dintre cei mai populari producătorii de obiective portabile pentru iPhone. Sunt o companie care a început de la un proiect pe Kickstarter și care acum are în portofoliu o gamă foarte variată de produse: ultra compacte şi uşor de folosit, într-un format similar cu cel de mai sus puteţi achiziţiona teleobiective, filtre de polarizare, lentile macro, fisheye sau panoramice. Gadgetul din imagine se fixează cu uşurinţă peste camera unui iPhone, cu o parte sau alta pe cameră. Pe de o parte, aveţi un zoom optic de 2x, pe alta, aveţi un filtru de polarizare care vă scapă de reflexii şi vă ajută sa capturaţi culori mai naturale. Fiind un accesoriu mecanic, funcţionează cu orice aplicaţie de captură pe care o aveţi instalată pe telefon.
iStyle oferă acest accesoriu cu 602 lei.
Medisana Thermodock
Compatibil nativ doar cu un iPhone 4 sau iPhone 4S, acest accesoriu funcţionează la fel de bine şi cu un iPhone 5 sau 5S cu conector Lightning dacă achiziţionaţi un adaptor 30pin la Lightning. Thermodock-ul este un termometru inteligent de precizie mare care foloseşte o undă infraroşu pentru a citi de la distanţă temperaturi. Deşi este ideal pentru situaţii medicale, funcţionează la fel de bine şi în alte contexte. Puteţi vedea temperatura cuptorului înainte de a băga un cozonac la copt sau puteţi verifica temperatura cafelei înainte de a lua prima gură. Se alimentează de la telefon şi este gata de acţiune în orice moment.
La iStyle preţul pentru Medisana ThermoDock este de 345 lei.
Scosche foundIT
Cu toate că am ales soluţia celor de la Scosche, merită să aveţi în vedere faptul că veţi găsi produse similare ca funcţionalitate de la foarte mulţi producători. Acestea sunt nişte mici gadgeturi pe care le puteţi lega de lucrurile importante pentru voi, indiferent că e vorba de chei, geanta de la laptop sau geamantanul cu care mergeţi în concediu. Comunică prin standardul Bluetooth Low Energy cu un iPhone 4S sau 5/5S pe o rază de aproximativ 30 de metri. Prin intermediul aplicaţiei gratuite foundIT puteţi în permanenţă să aveţi în vedere locaţia lucrurilor care contează. Dacă 30 de metri e prea mult, puteţi defini şi o rază de 5 metri în jurul telefonul, iar dacă cineva vă ia cheile de la maşină, de exemplu, sunteţi avertizaţi instant prin sunete sau vibraţii. Autonomia este de aproximativ un an de utilizare continuă.
Un pachet cu două astfel de aparate costă 285 de lei la iStyle.
12x Telephoto Lens
Pe Flickr, unul dintre cele mai populare site-uri de partajat fotografii, topul celor mai folosite camere este format din iPhone 5, iPhone 4S, iPhone 4, Canon EOS 5D Mark II şi Canon EOS Rebel T3i. Acesta este doar încă un argument al faptului că cea mai bună cameră este cea pe care o ai cu tine. Din acest motiv, ar fi păcat să nu profitaţi de toate opţiunile pentru a realiza nişte fotografii şi mai spectaculoase cu al vostru iPhone. Obiectul de mai sus vine cu trepied în pachet şi este compatibil atât cu iPhone 4/4S, cât şi cu iPhone 5/5S.
Are un zoom optic de 12x şi costa 220 de lei la iStyle.
Citeşte mai mult pe playtech.ro.