Massachusets Institute of Technology, Stanford University, Harvard University, University of Oxford sau Université Paris-Sorbonne sunt doar câteva dintre instituțiile de învățământ prestigioase de la care provin participanții la concurs, studenți, masteranzi sau doctoranzi.
Un juriu de excepție
După o primă etapă în care jurizarea a fost făcută de către laureații edițiilor precedente ale concursului, selecția câștigătorilor a fost realizată de către un juriu alcătuit din personalități recunoscute la nivel național și internațional, prezidat de către Acad. Ionel Haiduc – Președintele Academiei Române și avându-i ca membri pe Florin Codre – membru al Institutului Cultural Român, Mircea Tudor - inventator, Dr. Dorin-Dumitru Prunariu – președintele Agenției Spațiale Române și președintele Consiliului de ne-militarizare a spațiului cosmic din cadrul ONU, Prof. Univ. Dr. Adrian Streinu Cercel - Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila București, Prof. Univ. Dr. Eliot Sorel - Universitatea George Washington din SUA, și nu în ultimul rând Prof. Univ. Dr. Adrian Gheorghe - EURISC.
Un concurs al excelenței
Rezultatele academice excepționale și performanțele extra-curriculare sunt principalele criterii de jurizare. Astfel, fiecare dintre cele 8 categorii de concurs reunește între 5 și 7 finaliști, iar anunțarea câștigătorilor se va face în cadrul Galei Studenților Români din Străinătate, eveniment ce va avea loc pe 8 ianuarie la Palatul Parlamentului. Câștigătorul Marelui Premiu, Studentul Român al Anului în Străinătate, va fi ales dintre finaliștii tuturor categoriilor, cu excepția celor din categoria Studentul Anului în România.
La Gala Studenților Români din Străinătate sunt așteptate peste 1000 de persoane, studenți și tineri profesioniști, dar și personalități de marcă din mediul public, privat și neguvernamental.
Accesul la eveniment este gratuit și se va face exclusiv pe baza listelor de înscrieri, rezervarea făcându-se prin completarea formularului special creat pe site-ul gala.lsrs.ro.