Potrivit unui comunicat transmis, joi, de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ”Banat”, în noaptea de miercuri spre joi, pompierii au fost solicitaţi să întervină în 56 de cazuri, majoritatea cererilor fiind de evacuare a apei din subsoluri, în urma ploilor abundente, transmite corespondentul MEDIAFAX.
"În cursul nopţii de 14 spre 15 mai a.c., în municipiul Timişoara, au fost înregistrate 56 de solicitări la care s-a intervenit punctual, în funcţie de natura urgenţei şi de disponibilitatea forţelor. Cele mai afectate zone au fost partea de nord şi de est a Timişoarei, precum şi zona centrului istoric, unde au fost înregistrate cele mai multe subsoluri inundate", se arată în comunicat.
Potrivit sursei citate, viaductele Popa Șapcă şi Gheorghe Lazăr, precum şi pasajul Jiul au fost impracticabile, fiind blocată circulaţia rutieră timp de mai multe ore. Acestea sunt pasaje şi viaducte de trecere a maşinilor pe sub calea ferată, aflate în vecinătatea zonei centrale a municipiului.
Totodată, 14 drumuri au fost impracticabile, iar două persoane au rămas blocate în maşinile în care se aflau, în zonele inundate. Cele două persoane au rămas blocate în maşină sub pasajul Jiul, fiind ajutate de pompieri să iasă şi îşi să recupereze autoturismele din apă.
Totodată, subsolurile Spitalului de Copii ”Louis Țurcanu”, Institutului de boli cardiovasculare şi Spitalului de Oncologe din Timişoara au fost inundate, conducerile acestor unităţi medicale cerând ajutorul pompierilor pentru evacuarea apei. Pompierii au intervenit cu câte un echipaj cu motopompe pentru evacuarea apei.
Din cauza numărului mare de solicitări, pompierii din Timişoara au cerut sprijin colegilor lor din Buziaş şi societăţii de apă şi canal din Timişoara, Aquatim, precum şi pompierilor voluntari.
În urma ploilor din noaptea de miercuri spre joi, nu s-au înregistrat victime, şi nici nu a fost necesară evacuarea din locuinţe a persoanelor.
Judeţul Timiş se află sub avertizare de cod galben de precipitaţii până joi, la ora 18.00.