Arhiepiscopul a susținut că femeile nu pot deveni preoți și că acest fapt nu reprezintă o formă de discriminare, ci o consecință a „condiției” femeii, justificată, în opinia sa, prin tradiția religioasă și scrierile Sfântului Ioan Gură de Aur. El a mai adăugat că, potrivit învățăturilor bisericești, femeile poartă „neputințele” păcatului originar, subliniind că, dacă Eva nu ar fi păcătuit, nașterea nu ar fi fost asociată cu durerea.
CNCD a considerat aceste declarații ca fiind discriminatorii, întrucât perpetuează stereotipuri și prejudecăți legate de femei, consolidând o imagine de inferioritate a acestora față de bărbați.
"Nu este discriminare, este vorba de statutul bărbatului şi al femeii. Sigur că nicio femeie nu poate fi preot şi atunci e discriminare? De ce? Pentru că aceasta este condiţia ei. Ea nu poate fi perpetuu într-o rugăciune, pentru că are condiţia slăbiciunilor sale. Cum să fie discriminare? Aceasta este femeia.
Ea a început păcatul şi iată, se află cu această neputinţă pentru că ne spune Sfântul Ioan Gură de Aur că dacă n-ar fi fost păcatul, nu astfel s-ar înmulţit neamul omenesc, ci prin puterea cuvintelor dumnezeieşti care le-a zis înainte de păcat: creşteţi şi vă înmulţiţi şi stăpâniţi Pământul. Ei nu îşi cunoşteau intimităţile înainte de păcat, erau îmbrăcaţi în har strămoşii noştri şi atunci luaţi ceea ce v-am spus, femeii i s-a spus ”În dureri vei naşte fii”. Dacă nu păcătuia, nu ar fi născut în dureri", a declarat arhiepiscopul Tomisului în 2021, la un radio local.