Taximetriștii au declarat război aplicației UBER și în România, după ce serviciul a fost interzis în mai multe țări, iar în oraşe precum Londra, Paris, Berlin, Roma şi Milano, taxiurile au blocat bulevardele, protestând în fața amenințării acestei aplicații care s-a extins în 37 de ţări.
Sute de taximetrişti ameninţă că vor ieşi după Paşte pe străzile din marile oraşe ca să protesteze faţă de aplicaţia Uber.
"Luna trecuta, primaria Capitalei nu ne-a aprobat, insa vom iesi in strada, vom ramane acolo. Si noi vrem sa avem o activitate loiala fata de toata lumea, concurenta loiala, si atunci este normal sa ni se dea aceasta ordonanta privind combaterea pirateriei", spune preşedintele asociaţiei COTAR, Ştefănescu Vasile.
Una dintre principalele solicitări ale COTAR este aceea ca aplicațiile de tip UBER sau alte platforme similare să fie obligate să se autorizeze. "Cât timp există o legislație națională, nu este posibil ca unii transportatori să se supună legilor și alții să funcționeze sfidând aceeași legislație, fără a fi sancționați. Așteptăm până pe 16 aprilie Ordonanța de Urgență pentru eliminarea pirateriei din transporturile rutiere, iar în cazul în care această ordonanță nu va fi dată de guvern, COTAR va organiza acțiuni de protest. Dacă Primăria Capitalei nu ne va aproba cerera pentru protest, taximetriștii oricum sunt hotărâți să iasă în stradă, chiar și dacă nu vom organiza noi protestele", spune Vasile Ștefănescu, președinte COTAR.
UBER functioneaza oficial in Romania din februarie 2015.
Şi taximetriştii din alte ţări au declarat război platformei UBER. În Portugalia, Italia, Germania şi Spania au fost proteste de amploare. La Paris, taximetriştii au provocat incendii pe autostradă şi au blocat accesul către aeroport. Maşinile au fost răsturnate pe şosele, iar şoferii s-au încăierat cu forţele de ordine. Platforma Uber operează în peste 315 oraşe din 58 de ţări.