"Daţi-mi voie să citesc întâi raportul, pentru că e destul de consistent şi nu se poate expedia în doi timpi şi trei mişcări. CE intră într-o zonă politică care nu e justificată, pentru că raportul e unul cu precădere tehnic. Am văzut o serie de abordări politice care pun sub semnul întrebării modul în care CE lucrează cu statele membre. Va trebui analizat din două perspective: una nefireasca, politica, pentru ca raportul MCV s-a dorit să fie tehnic, juridic, si una din perspectiva tehnica. Comisia intra într-o zonă politică, care nu e justificată. Am vazut in ultima perioada o serie de abordari politice care pun sub semnul intrebarii modul in care comisia lucreaza cu statele membre", a declarat Călin Popescu Tariceanu.
Tăriceanu spune că Parlamentul European este dezinformat și că va trimite o scrisoare grupului European ALDE pentru a-și manifesta nemulțumirea față de europarlamentarii Alianței care au votat textul rezoluției. Tăriceanu a criticat și faptul că din raport a fost scos amendamentul care viza protocoalele secrete semnate de instituțiile din România cu SRI.
"Nu există o informare echilibrată, nu e nicio referire la autoritățile române. Nu e poziția Guvernului, a Parlamentului. E nefiresc. E total dezechilibrat, subiectiv, mă dezamăgește profund. Le voi trimite celor din grupul ALDE să îmi manifest nemulțumirea față de cei care au votat-o, nu toți, doar cei care au votat-o. S-a scos prevederea referitoare la protocoalele secrete. În rezoluția Parlamentului European a picat la vot această prevedere. Ni se poate indica, în mod concret, care e prevederea din legile justiției care face Comisia să spună că facem un pas înapoi?", a precizat Tăriceanu.