„Se produc aproximativ 2.800 de tone anual, Europa fiind cel mai mare consumator în acest moment, înlocuind America Latină și SUA. Aproximativ 300-350 de tone este consumul anual al Europei. Și știind că acum capturile de cocaină sunt de aproximativ 1.900 de tone pe an, aproape 1.000 de tone sunt pe piață. Din acestea, 300-350 de tone sunt în Europa. Din acestea, aproximativ 200-220 de kilograme sunt folosite anual în Bulgaria”, a explicat Bakalov, potrivit HotNews.ro.
Zeci de șoferi drogați, prinși la volan după Paște. Inconștiență maximă: un tânăr a fost depistat cu cel puțin 4 substanțe consumate
Potrivit oficialului bulgar, în Bulgaria există și laboratoare pentru producerea de metamfetamine și amfetamine. De altfel, recent, Direcţia Generală de Combatere a Crimei Organizate a distrus unul dintre cele mai mari laboratoare pentru metamfetamină.
Petrecăreții care vin de la mare, controlați la droguri și alcool, în Stația de Taxare Fetești
Traficul de droguri la nivel mondial este dinamic și urmează regulile pieței, a mai spus Bakalov. Europa este în prezent cel mai mare consumator de cocaină, dar aceasta este la mare căutare şi în unele țări din Orientul Mijlociu și Asia, iar acolo prețul drogurilor este de câteva ori mai mare. Cocaina rămâne cea mai scumpă marfă.
Alertă la nivel național! A fost descoperit un nou drog care face ravagii în rândul tinerilor!
Cu toate acestea, metamfetamina și fentanilul pătrund masiv pe piaţă. Fentanilul a fost detectat în Bulgaria vara trecută, atunci când a fost găsit în heroina distribuită între dependenții de droguri din Varna. Problema cu această substanță este că duce la dependență extrem de rapid, dar rezultatul fatal al unei supradoze este, de asemenea, foarte frecvent.