Deși sunt mai multe decât piramidele din Egipt, cele din Sudan beneficiază de foarte puțină atenție. Aici sunt 250 de morminte, iar zona e una încărcată de istorie, fiind leagănul unei civilizații străvechi, puternică și sofisticată, Nubia (în perioada 2.600 i. Hr.-200 d. Hr.)
Prieteni sau dușmani cu egiptenii, în funcție de perioadă, locuitorii acestei zone au împrumutat și o parte dintre ritualurile acestora, cum ar fi să-și îngroape regii și reginele în morminte-piramidă, relatează BBC.
De-a lungul Nilului, în Sudan, se află peste 250 de piramide. Puţini au curajul să le viziteze din cauza pericolului terorist.
O călătorie de la Khartoum la Dongola, de-a lungul căreia se derulează piramidele, e ca o întoarcere în timp, pentru că zărești la tot pasul artefacte vechi de 5.000 de ani, scrie Ziare.com.
Primul punct de atracție îl reprezintă piramidele Meroe, aici aflându-se capitală străvechiului regat în anul 300 i.Hr. Anterior, orașe precum Kerma și Napata fuseseră capitale. Acestea au fost construite după cele egiptene. Se află aproape de Nil, importantă sursă de apa, pe rută comercială cu Egiptul.
Spre deosebire de piramidele din Giza, cele mai multe de aici sunt vizibil mai mici. În plus, găsești și temple unde se aduceau ofrande. Starea lor diferă de la o piramidă la alta, pentru că pe aici au trecut vânătorii de comori, în anii 1800. Unele sunt în stare perfectă, despre altele abia ai putea spune că sunt piramide.