Potrivit studiului, majoritatea cazurilor de infectare cu noul coronavirus la copii greu de identificat si virusul ARN de COVID-19 rămâne în corpul copiilor pentru mult mai mult timp decât se așteptau cercetătorii, scrie ziare.com.
Care au fost observațiile cercetătorilor sud-coreeni?
Aproximativ 22% dintre copii incluși în studiu au fost asimptomatici.
Doar 8,5% dintre cazurile simptomatice au fost diagnosticate imediat după manifestarea simptomelor.
În rest, majoritatea, mai precis, 66,2% dintre copii au avut simptome atipice înainte de diagnosticarea cu COVID-19.
În plus, 25,4% dintre copiii monitorizați pentu acest studiu au dezvoltat simptome abia dupa ce au fost diagnosticați cu COVID-19.
Studiul a fost realizat pe 91 de copii mai mici de 19 ani, la începutul pandemiei de coronavirus - în perioada 18 februarie - 31 martie, in 20 de spitale si doua centre de izolare din Coreea de Sud, potrivit agenției de presă Xinhua.
Astfel că principala concluzie la care au ajuns oamenii de știință sud-coreeni a fost că examinarea simptomelor în cazul infectării cu noul coronavirus nu reușește să identifice cele mai multe cazuri de COVID-19 la copii, iar SARS-CoV-2 la copii continuă să fie detectat pentru o perioadă neașteptat de lungă.
Copiii pot purta coronavirusul în nas până la trei săptămâni, aceasta este principala concluzie a studiului din Coreea de Sud.