Evenimentul anual este organizat de EERI SLC (Students Leadership Council), iar anul acesta s-a desfășurat la Boston, Massachusetts în perioada 31 Martie — 3 Aprilie.
Macheta studenților români, denumită Beacon Tower, reprezintă o structură de 29 de etaje, realizată integral din lemn de balsa, și chiar dacă a avut o greutate de doar 748 de grame, a rezistat cu brio celor 3 cutremure ale concursului.
Echipa Universității Tehnice din Cluj-Napoca a fost reprezentată de 9 studenți (Țigănescu Alexandru, Musta Paul-Ștefan, Carpea Ana-Maria, Fățan Iulia-Elena-Maria, Chiș Andrei-Mihai, Terec Mircea Alexandru, Greceniuc Alexandru Ivan, Coman Andreea-Diana, Sarkozi Norbert-Peter) și s-a confruntat cu 34 dintre cele mai prestigioase universități din lume, printre care University of California, California State Univiersity, University of British Columbia, Stanford University sau University of Michigan.
"A fost o săptămână superbă, ca un maraton. Unul în care am îmbinat vizitarea celor mai interesante locații din Boston, ca Harvard, MIT , Museum of Science, cu participarea la cea mai importantă competiție de inginerie seismică pentru studenți. Am reușit să impresionăm juriul atât cu arhitectura clădirii cât și cu macheta realizată de noi, posterul, predicțiile, iar rezultatul final a reflectat munca depusă de întreaga echipă, atât pe partea efectivă de construcție a machetei, cât și pe analizele pe care le-am realizat și pe care le-am îmbunătățit constant", a spus Țigănescu Alexandru, Team Captain
"Echipa a dat dovadă de dinamism și putere de concentrare în abordarea tuturor situațiilor, critice uneori, pe care le-a întâlnit de-a lungul celor 6 luni. Câștigarea locului 1 la competiția din Boston, confirmă buna pregătire în proiectarea antiseismică a structurilor. Rezultatul arată încă o dată faptul că studenții români pot lupta de la același nivel cu studenții universităților de prestigiu din lume", a afirmat Ovidiu Prodan, SDC Chapter Advisor