Datoriile "istorice" de 700 mil lei sunt alibiul nr.1 al TVR pentru faptul că NU va transmite Campionatul European de Fotbal din 2016 - premieră negativă care constituie un eşec de proporţii pentru echipa de management a Televiziunii naţionale.
Stelian Tănase spune că "o anumită instituţie (ANAF, n.r.)" ar putea să nu mai închidă restaurante şi să vină să închidă Televiziunea Română".
Şeful TVR vine cu soluţii şocante la problema de eficienţă şi management financiar cu care se confruntă televiziunea de stat - ştegerea datoriilor din pixul premierului sau creşterea taxei obligatorii pentru tv
"În 2014 am plătit toate datoriile curente. Marea problemă sunt datoriile istorice şi tot timpul se adaugă penalităţi pe care nu le mai putem susţine", a mai spus Stelian Tănase, potrivit StiriTVR.ro.
El a reamintit ceea ce a spus şi cu un an în urmă, tot într-o conferinţă de presă, respectiv faptul că datoriile istorice ale TVR au început să se formeze în 2005, odată cu introducerea TVA-ului la achiziţia de licenţe şi programe.
"Soluţia radicală, din punctul meu de vedere, este ştergerea acestor datorii, într-o formă sau alta", a spus Stelian Tănase, precizând că a avut discuţii în acest sens, însă fără rezultat, atât cu ministrul Finanţelor, cât şi cu premierul Victor Ponta.
"TVR suferă de o subfinanţare cronică, ca şi spitalele, ca şi şcolile din România. Au acelaşi destin", a spus Stelian Tănase, vorbind şi despre "tratamentul de Cenuşăreasă" al Televiziunii Române.
El a mai spus că o altă soluţie ar putea fi indexarea taxei TV cu 50 de bani, de la 4 lei la 4,5 lei. "Din punctul meu de vedere, sunt dispus să renunţ la publicitate, (...) şi am discutat lucrul acesta cu mai mulţi patroni de televiziuni private, în schimbul unei majorări a taxei cu măcar 50 de bani. Eu sunt adeptul modelului BBC, unde nu se percepe publicitate (...) Dar taxa trebuie să acopere realizarea programelor pe care chiar autoritatea şi legea le cer (...) Aş privi relaxat renunţarea la publicitate, dar taxa trebuie să fie la nivelul obligaţiilor pe care le avem", a spus Tănase.
Datoriile totale ale Societăţii Române de Televiziune (SRTv) erau, la sfârşitul anului 2014, de 700 de milioane de lei, dintre care 440 de milioane de lei la bugetul de stat, a anunţat Camelia Pătru, directorul economic al TVR, într-o conferinţă de presă.