Starea de sănătate a primului pacient tratat cu plasmă, la Arad, s-a îmbunătățit. Medicii iau în calcul vindecarea

Starea de sănătate a primului pacient tratat cu plasmă, la Arad, s-a îmbunătățit. Medicii iau în calcul vindecarea
Starea de sănătate a primului pacient tratat cu plasmă, la Arad, s-a îmbunătățit. Medicii iau în calcul vindecarea

Starea primului pacient tratat cu plasmă, la Arad, s-a ameliorat considerabil, lucru care îi face pe medici să ia în calcul vindecarea acestuia. Bărbatul de 61 de ani a fost internat la Secția de Boli Infecțioase Adulți și transferat, ulterior, la Compartimentul ATI COVID-19 din Grădiște, informează realitateadearad.net.

Citește și

Articol partener

PLAYTECH.RO

Testul de atenţie pe care 99,9% din cei care încearcă îl pică. Unde s-a ascuns şoricelul în bibliotecă?

Articol partener

TABUHIGHLIFE.RO

Ciara, însărcinată pentru a patra oară, la 37 de ani

Articol partener

BZI.RO

Jador a vorbit despre relația secretă cu Andreea Bălan: „Pentru mine ai fost extraordinară!”

Articol partener

LUMEAPOLITICA.RO

Marcel Ciolacu, anunț de ultimă oră despre plata pensiilor înainte de Paști

Articol partener

PUTEREA.RO

AUR și-a pregătit candidații pentru alegerile locale!

Articol partener

NEWSBUCURESTI.RO

„Pitești, am auzit că îți plac dungile”. Un brand de cosmetice, reclamă jignitoare asociată cu teribila închisoare Pitești

Articol partener

ECOPOLITIC.RO

„Pitești, am auzit că îți plac dungile”. Un brand de cosmetice, reclamă jignitoare asociată cu teribila închisoare Pitești

Actual

Când începe recalcularea dosarelor de pensii. Date noi de la Guvern / Arhivă foto
Când începe recalcularea dosarelor de pensii? Guvernul caută bani pentru salarii și pensii: ce se pregătește
Se fac ultimii pași pentru marea recalculare a pensiilor. Ministerul Muncii a pus în transparență proiectul care prevede digitalizarea Casei Naționale de Pensii. Contractul pentru sistemul informatic a fost semnat, iar acum poate începe recalcularea în funcție de noua formulă. Între timp, Guvernul trebuie să găsească banii necesari pentru recalculare dar și pentru salarii.

Şofer depistat de poliţişti cu 143 km/h pe DN2 - E85. Bărbatul era băut: cum l-au sancționat agenții/ Foto: Inquam Photos
Şofer depistat de poliţişti cu 143 km/h pe DN2 - E85. Bărbatul era băut: cum l-au sancționat agenții
Un şofer sub influenţa băuturilor alcoolice a fost prins de poliţişti conducând cu viteza de 143 kilometri pe oră pe DN2 - E85.

Interlopul evadat, al cărui nume apare în dosarul judecătoarei Ana Maria Chirilă, dat în consemn la frontieră. Autoritățile, în alertă de 48 de ore
Interlopul evadat, al cărui nume apare în dosarul judecătoarei Ana Maria Chirilă, dat în consemn la frontieră. Autoritățile, în alertă de 48 de ore
Interlopul evadat care apare în dosarul judecătoarei drogate din Suceava este în continuare de negăsit! Bărbatul care a fugit din arestul la domiciliu este dat în urmărire generală și în consemn la punctele de frontieră. Autoritățile din toată țara sunt în alertă de mai bine de 48 de ore. 

Razboi în Ucraina / Foto: Profi Media
Război în Ucraina, ziua 795: Forţele ucrainene anunţă că au respins 59 de atacuri - LIVE TEXT
Forţele de apărare ucrainene au respins 59 de atacuri inamice în cinci sectoare ale liniei de front, cele mai multe dintre ele pe ruta Avdiivka, relatează ukrinform.net.

Social

pensii speciale
Deși Legea "specialilor" a fost schimbată, veniturile rămân în continuare nesimțite. Umilință maximă pentru pensionarii de rând!
Speciali până la moarte, conform legii. În loc să elimine pensiile speciale, așa cum promiteau aleșii în urmă cu 5 ani, aceștia le-au salvat pentru următorii 40 de ani. Asta în timp ce pensionarii care au muncit o viață întreagă de abia își duc traiul de pe o zi pe alta.

Bărbat de 70 de ani, prins de poliţişti în timp ce fura telefonul mobil şi portofelul unei femei, în Capitală/Foto: Inquam Photos
Bărbat de 70 de ani, prins de poliţişti în timp ce fura telefonul mobil şi portofelul unei femei, în Capitală. De unde a sustras bunurile
Poliţiştii bucureșteni au prins, duminică dimineaţă, în flagrant şi au reţinut un bărbat în vârstă de 70 de ani, bănuit de săvârşirea infracţiunii de furt. El a furat un telefon mobil şi un portofel din căruciorul nepotului unei femei de 52 de ani, în timp ce se aflau în magazin. Acesta a fost pus su control judiciar timp de 60 de zile.

Situație halucinantă în instanță. Un bărbat l-a dat în judecată pe Dumnezeu!
Situație halucinantă în instanță. Un bărbat l-a dat în judecată pe Dumnezeu! Adresa pârâtului: în cer!
Un caz halucinant șochează toată justiția. Un bărbat l-a dat în judecată chiar pe Dumnezeu pe care l-a acuzat de problemele personale pe care le are. Românul acuză Creatorul de înșelăciune și luare de mită. Păgânul spune că rugăciunile sale nu s-au adeverit și își cere toți banii înapoi. Acesta susține că tot ce a dat pe lumânări și slujbe nu a avut niciun efect. Totul după ce și o româncă a chemat în instanţă 104 personalităţi ale lumii, printre care Barack Obama, Regina Angliei pe atunci, sau Prinţul Charles.

Un tânăr de 21 de ani a murit chiar de ziua lui, într-un accident. Tragedie fără margini de Florii
Un tânăr de 21 de ani a murit chiar de ziua lui, într-un accident. Tragedie fără margini de Florii
Tragedie în zi de sărbătoare. Florin, un tânăr de 21 de ani, din Constanța, a murit chiar de ziua lui. Se întorcea de la o petrecere, moment în care a intrat cu mașina într-un stâlp, iar impactul i-a fost fatal. Accidentul a fost surprins pe camerele de supraveghere. Vestea morții a lăsat cunoscuții băiatului în stare de șoc. 

Sănătate

Femeie gravida, Foto/Profimedia
Femeile ar putea să iasă la pensie mai repede, în funcție de numărul copiilor pe care i-au născut
Mai mulţi parlamentari de la PNL au depus la Senat un proiect de lege pentru modificarea art.51 alin.(1) din Legea nr.360/2023 privind sistemul public de pensii. Iniţiativa legislativă prevede că femeile vor putea iesi la pensie mai devreme, în funcţie de numărul copiilor pe care i-au născut. Astfel, femeile care au realizat stagiul minim de cotizare contributiv şi care au născut şi crescut copii până la vârsta de 16 ani beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare astfel: pentru un copil - cu un an, pentru doi copii - cu un an şi şase luni, pentru trei copii - cu doi ani, pentru patru copii - cu doi ani şi şase luni, pentru cinci copii - cu trei ani, iar pentru şase copii sau mai mulţi - cu trei ani şi şase luni.

Mititei
Avertismentul dur lansat de ANPC pentru cei care mănâncă de 1 Mai mititei: refuzați produsele pentru care există îndoieli privind calitatea
Refuzaţi produsele din carne tocată pentru care există îndoieli privind calitatea şi care nu au înscrisă, pe etichetă, data limită de consum sau dacă aceasta este modificată sau depăşită, transmite directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, având în vedere că în această perioadă din an românii sărbătoresc ziua de 1 Mai cu mici şi bere.

Țânțarii care răspândesc malaria au fost descoperiți și pe teritoriul României. Ce spun autoritățile
Țânțarii care răspândesc malaria au fost descoperiți și pe teritoriul României. Ce spun autoritățile
România se confruntă cu o nouă provocare de sănătate publică: prezența țânțarilor care pot transmite malaria. Această situație alarmantă a determinat autoritățile și specialiștii în sănătate să intensifice măsurile de prevenție și să informeze publicul despre riscurile asociate.

Foto/Arhivă
Întrebarea care se află pe buzele tuturor: Cum îți dai seama dacă mănânci de foame sau din plictiseală?
Reglarea biologică și psihologică a apetitului și modul în care afectează sănătatea metabolică sunt incredibil de complexe, iar cercetătorii încă încearcă să înțeleagă cum anume reglează creierul senzația de foame.

Local

Grav accident rutier în Vâlcea
Grav accident rutier în Vâlcea: o persoană a murit, iar alte patru se află în stare gravă
Un grav accident rutier a avut loc astăzi pe Calea lui Traian, una dintre arterele principale ale orașului Râmnicu Vâlcea, soldat cu decesul unei persoane și rănirea altor patru, dintre care doi copii.

Tragedie în Olt! Un băiat, de trei ani, a murit după ce o poartă a căzut peste el
Tragedie în Olt! Un băiat, de trei ani, a murit după ce o poartă a căzut peste el
O tragedie a lovit localitatea Mărunței, județul Olt. Marți, un copil de doar trei ani a murit după ce o poartă de acces s-a prăbușit peste el. Incidentul a stârnit consternare și durere profundă atât în rândul familiei minorului, cât și în rândul vecinilor.

Evrei deportați, pe malul Nistrului: foto Memorialul Holocaustului, Ierusalim  Exclusiv
Veste bună pentru cei peste 200.000 de urmași ai persoanelor persecutate care sunt amânați cu plata drepturilor prin legea 154/2021. Ce promite Marcel Boloș?
Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, le dă o veste bună urmașilor persoanelor persecutate politic sau deportate, ale căror drepturi acordate de legea 154/2021 sunt amânate la plată pentru al treilea an la rând. Boloș a anunțat, în exclusivitate la Realitatea Plus, că dacă încasările ANAF sunt la nivel estimat, așa cum s-a întâmplat în primele două luni, va propune punerea în plată la prima rectificare bugetară. 

Formația U2 în concert (Profimedia)
Bono si U2, mesaj de susținere pentru Israel: "Nu ne pot răpi mândria!" - VIDEO
Bono, solistul legendarei formații U2, a transmis un mesaj emoționant după masacrul comis de teroriștii Hamas în Israel. Cunoscut drept un susținător înfocat al drepturilor omului, muzicianul irlandez a dedicat "copiilor minunați" care au pierdit în deșert piesa "Pride", un omagiu adus marelui militant de culoare Martin Luther King.

Ultimele stiri

Gabriela Firea, despre negocierile cu Piedone pentru a-şi retrage candidatura la Capitală: Am telefonul deschis/ Captură video
Gabriela Firea, despre negocierile cu Piedone pentru ca acesta să-și retragă candidatura la Capitală: Am telefonul deschis
Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, duminică, întrebată dacă mai negociază cu Cristian Popescu Piedone şi mai speră ca acesta să se retragă din cursă, că fiecare persoană îşi ia propriile decizii, menţionând că are telefonul deschis.

Șansele lui Klaus Iohannis în fruntea Comisiei Europene: detalii din culise.
Șansele lui Klaus Iohannis în fruntea Comisiei Europene: detalii din culise. Cum ar putea ajunge să-i ia locul Ursulei von der Leyen
Klaus Iohannis e pe lista scurtă pentru șefia Comisiei Europene. Deși actuala președintă, Ursula von der Leyen, rămâne favorită în cursa pentru un nou mandat, poziția ei nu mai este la fel de sigură ca în trecut. Potrivit publicației POLITICO, la mijloc ar fi vorba despre o serie de posibili înlocuitori ai acesteia. În paralel, se strâng rândurile și pentru șefia Alianței Nord-Atlantice. Premierul olandez, Mark Rutte, adversarul lui Iohannis, a bătut la ușa lui Erdogan pentru sprijin. 

O româncă din Spania, virală pe TikTok. Femeia a dezvăluită că mânăncă și se îmbracă de la gunoi!/ Captură video
O româncă din Spania, virală pe TikTok. Femeia a dezvăluită că mânăncă și se îmbracă de la gunoi! VIDEO
O româncă stabilită în Spania a devenit virală pe internet după ce a dezvăluit că mănâncă doar din gunoi! În timp ce unii au fost șocați să afle din ce trăiește femeia, aceasta a explicat că se poate trăi decent fără niciun ban cheltuit. Românca susține că, în cazul fructelor și a legumelor, de exemplu, acestea sunt încă proaspete în momentul în care le găsește. 

Zodia binecuvântată de Paște. Este protejată de Dumnezeu și va trăi un adevărat miracol în zi de sărbătoare/ unsplash.com
Zodia binecuvântată de Paște. Este protejată de Dumnezeu și va trăi un adevărat miracol în zi de sărbătoare
În această perioadă a anului, Zodia Rac se află sub o stea norocoasă și este așteptată să trăiască o experiență cu adevărat specială în ziua de Paște. Racii sunt cunoscuți pentru sensibilitatea lor profundă, dar și pentru legătura puternică pe care o au cu familia și tradițiile. Cum va resimți influența această zodie binecuvântată de Paște?



Vezi emisiunile Realitatea Plus