INSOLVENŢĂ "Companiile producătoare din domeniul alimentar sunt prinse ca într-o menghină între furnizorii de cereale şi marii retaileri. Vor fi afectaţi de volatilitatea preţului de achiziţie a materiilor prime, de contractele comerciale rigide şi de taxele numeroase", a explicat Cionca citat de Mediafax.
INSOLVENŢĂ El a spus că firmele de închirieri de spaţii comerciale şi de birouri au probleme din cauza creditelor contractate înainte de 2008, la care se adaugă chiriile mici aferente crizei, beneficiarii de subvenţii vor avea probleme ca urmare a întârzierii plăţilor, iar firmele de construcţii de infrastructură vor fi afectate de gradul mare de îndatorare.
INSOLVENŢĂ Anul trecut, domeniile afectate cel mai mult de insolvenţă au fost construcţiile de infrastructură, imobiliarele şi producţia. Principalele cauze ale intrărilor în insolvenţă în 2013 au fost supraîndatorarea, greşelile de management, scăderea consumului şi pierderile continue. Anul trecut au intrat în insolvenţă aproximativ 26.000 de firme.
INSOLVENŢĂ Casa de Insolvenţă Transilvania, liderul pieţei de insolvență din România, a încheiat anul 2013 cu o cifră de afaceri de 7,6 milioane de euro, în creştere cu 16% faţă de 2012. Compania a distribuit în 2013 către creditori peste 62 milioane de euro, reprezentând 30% din totalul masei credale a procedurilor în care s-au făcut distribuiri. În procedurile administrate, CITR gestionează peste 10.000 de angajaţi şi active în valoare de aproximativ 500 milioane de euro.
INSOLVENŢĂ În 2013 în portofoliul CITR au intrat 109 proceduri noi şi au fost încheiate 49 de proceduri. La începutul anului 2014, în portofoliul CITR se află aproximativ 370 de proceduri.
INSOLVENŢĂ Rata procedurilor aflate în diverse stadii de reorganizare sau observaţie a rămas constantă faţă de anul trecut, respectiv aproximativ 50%. Şi media naţională a procedurilor de reorganizare a rămas constantă, însă la o pondere de doar 4-8% în totalul proiectelor de insolvenţă.