La Spitalul de Recuperare sunt 400 de paturi și circuite funcționale între secții, băi proprii în saloane și are avantajul de a fi aproape de Spitalul de Boli Infecțioase. La recuperare nu există secție de ATI, dar pacienții pot fi transferați ușor la Spitalul de Boli Infecțioase.
Măsura a fost luată după ce spitalele clujene care tratează pacienți cu COVID-19, cel de Boli Infecțioase și cel de Pneumoftiziologie, s-au ocupat în ultimele săptămâni și funcționează la capacitate maximă.
Spitalul de Recuperare abia reintrase în linia obișnuită de tratament, după ce la începutul epidemiei a fost spital suport COVID. Spitalul de Recuperare e singurul din regiunea Transilvaniei de acest profil. În toată țara mai există unul singur de acest fel, la Iași. Apropximativ 40% dintre pacienții care se tratează la Recuperare la Cluj-Napoca provin din alte județe.
Unele secții vor rămâne acum deschise, precum centrul de tratament, ambulatoriul și secția de aritmologie, unde există o listă de așteptare pentru tratamente de peste un an. Citește continuarea pe realitateadecluj.net.