"Am fost solicitat, de când mi-am reluat activitatea în cadrul Spitalului Universitar, să fac intervenții chirurgicale, urgențe, și în alte orașe", a declarat Oprescu în fața judecătorului de la TB.
Avocatul lui Oprescu a cerut înlocuirea interdicției de a nu părăsi localitatea de domiciliu cu cea de a nu părăsi țara. Procurorul de ședință nu s-a opus cererii.
Instanța a rămas în pronunțare în legătură cu solicitarea fostului edil și a stabilit un nou termen pentru data de 11 iulie, relatează Agerpres.
Pe 8 iunie, Sorin Oprescu a declarat că nu va recunoaște niciodată faptele pentru care a fost trimis în judecată de DNA, susținând că aceste acuzații nu sunt adevărate.
Declarația lui Oprescu a fost dată după ce patru persoane inculpate în acest dosar și-au recunoscut vinovăția și au cerut Tribunalului să fie judecate prin procedură simplificată. Este vorba de Corneliu Bogdan Popa și Florin Șupeală, foști directori ai Centrului Cultural al Palatelor Brâncovenești, Romeo Albu și Claudiu Bengalici — administrator al unei societăți comerciale.
În schimb, Sorin Oprescu a exclus să fie judecat prin procedura simplificată, declarând că este nevinovat și dorește să dovedească acest lucru.
Potrivit DNA, în perioada 2013 — 2015, un grup bine organizat, la care a aderat și Sorin Oprescu, a înființat în administrația locală din municipiul București un sistem prin care operatorii economici care doreau să primească anumite contracte din partea instituțiilor publice aflate în subordinea primarului trebuiau să remită o parte din profitul brut realizat.
Pe 5 septembrie 2015, Sorin Oprescu a primit la locuința sa din Ciolpani suma de 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa, director al Centrului Cultural Palatele Brâncovenești, bani care ar proveni, conform DNA, din acte de corupție.