Japonezii sunt de multă vreme fanii acestei diete care le asigură – pe lângă beneficiile menționate mai sus – și cantitatea zilnică necesară de vitamina C, magneziu, potasiu, calciu, sofiu, fier, zinc, cupru și mangan. O adevărată… mină de metale e această băutură, la care ai acces cu o… sorbitură.
Înainte de a afla care este numele plantei care, transformată într-un lichid miraculos, poate deveni aliatul sănătății tale, să mai aflăm câteva dintre efectele benefice pe care le are asupra organismului: scade nivelul colesterolului, combate constipaţia, detoxifică organismul, combate depresia, calmează pielea iritată, întăreşte sistemul imunitar, este benefică în afecţiunile renale şi, nu în ultimul rând, combate apariţia cancerului datorită antioxidanţilor pe care îi conţine. Un alt beneficiu este că diminuează durerile de cap şi elimină insomnia. Recent s-a constat și că ajută la scăderea nivelului glicemiei. În plus, accelerează metabolismul, reduce absorbţia grăsimilor în organism, stimulează digestia şi are un puternic efect anti-aging.
Elixirul vieții lungi și sănătoase este… ceaiul roșu. Are o culoare roşu aprins, gustul este foarte fin şi plăcut, nu este atât de tare ca ceaiul verde sau negru şi nu conţine cafeină. Este un ceai blând și, în afara faptului că te ajută să slăbeşti, dieta cu ceai roşu este indicată în tot felul de afecțiuni, scrie doctorulzilei.ro.
Pentru cura de slăbire (asociată curelor de sănătate) se recomandă a se bea patru căni de ceai roșu, în fiecare zi, la micul dejun, prânz, cină şi gustări.