Simulare Matematică Evaluarea Naţională 2016. Simularea la Matematică a început la ora 09.00, iar examenul a durat 2 ore.
Subiecte simulare Matematică - Evaluarea Naţională 2016:
Barem simulare matematică - Evaluarea Naţională 2016:
Subiectele şi baremul de corectare la simularea Evaluării Naţionale - Matematică vor fi publicate AICI
Subiectele şi baremul de corectare la simularea Evaluării Naţionale - Limba Română vor fi publicate AICI
Simulare Matematică Evaluarea Naţională 2016. Elevii de clasa a VIII-a susţin şi în acest an şcolar simulări cu subiecte unice ale evaluării naţionale.
Bareme simulare proba de matematică sesiunea februarie 2016
Simulare Matematică Evaluarea Naţională 2016. Potrivit calendarului de desfăşurare a acestei simulări, luni, 22 februarie, a avut loc proba scrisă la Limba şi literatura română. Marţi, 23 februarie, se desfăşură proba de Matematică, iar miercuri, 24 februarie, va avea loc proba la Limba şi literatura maternă (pentru elevii care studiază în limbile minorităţilor naţionale). Rezultatele la simularea Evaluării Naţionale 2016 vor fi anunţate elevilor în data de 4 martie.
Calendarul simulării Evaluării Naţionale pentru elevii de clasa a VIII-a:
- 22 februarie: Limba şi literatura română
- 23 februarie: Matematică
- 24 februarie: Limba şi literatura maternă (pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă)
- 4 martie: afişarea rezultatelor
Simulare Matematică Evaluarea Naţională 2016. Notele obţinute de către elevi nu se trec în catalog. Doar în situaţia excepţională în care se doreşte consemnarea notei în catalog, elevul trebuie să solicite acest lucru profesorului. În urma analizării rezultatelor, inspectoratele şcolare judeţene şi şcolile vor lua măsuri de monitorizare şi control, dar şi de remediere a problemelor, acolo unde acest lucru se impune.
Simulare Matematică Evaluarea Naţională 2016. Subiectele pentru simularea Evaluării Naţionale 2016 sunt elaborate de către Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare, în mod similar modelelor publicate pe site-ul dedicat, încă din luna noiembrie a anului trecut. Subiectele sunt concepute astfel încât tratarea lor să valorifice capacităţile elevilor pe temele prevăzute în programa de evaluare, dar parcurse până la această dată.
Simulare Matematică Evaluarea Naţională 2016. Profesorii spun că subiectele sunt uşoare
Simulare Matematică Evaluarea Naţională 2016. Ministerul Educaţiei a propus subiecte uşoare la Evaluarea Naţională pentru a creşte rata de promovare a elevilor. Asta susţin profesorii după ce au văzut subiectele de la examen. De aproape 20 de ani, nimeni din minister nu a schimbat programa evaluărilor de la finalul claselor a VIII-a, iar copiii au ajuns să înveţe modele de subiecte pe dinafară.
Simulare Matematică Evaluarea Naţională 2016. Deşi este conceput ca un examen care să le verifice cunoştinţele acumulate în anii de gimnaziu, Evaluarea Naţională de la clasa a 8-a nu face decât să umfle notele elevilor şi să uniformizeze rezultatele. O spun chiar profesorii corectori.
Simulare Matematică Evaluarea Naţională 2016. Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare, aflat în subordinea ministerului Educaţiei, propune de aproape 20 de ani acelaşi model de subiecte. Doi profesori formulează cerinţele fără a fi consultaţi oamenii de la catedră.
Simulare Matematică Evaluarea Naţională 2016. La fel se întâmplă şi la matematică. Profesorii spun că materia e mult prea stufoasă, iar subiectele nu sunt aplicate. În plus, aproape jumătate dintre exerciţii nu se găsesc în manualele de la clasă.
Simulare Matematică Evaluarea Naţională 2016. Pe de altă parte, membrii Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare susţin că subiectele au un model mediu de dificultate şi au fost formulate respectând programa şcolară.
Simulare Matematică Evaluarea Naţională 2016. Corectarea lucrărilor va fi făcută de către doi profesori din unităţile de învăţământ în care elevii susţin evaluarea, unul dintre profesori fiind cel care predă la clasă, în baza unor bareme care asigură unitatea şi obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional.
Simulare Matematică Evaluarea Naţională 2016. 91.445 de elevi au luat note peste 5 la simulări, anul trecut
Simulare Matematică Evaluarea Naţională 2016. În 2015, 96,17% dintre elevii înscrişi în clasa a VIII-a (adică 180.442 de elevi) au participat la toate probele simulării, iar 50,68% dintre cei prezenţi (91.445 de elevi) au obţinut medii peste 5.
Simulare Matematică Evaluarea Naţională 2016. Cele mai ridicate procente de promovare s-au înregistrat în judeţul Bacău - 68,56% (rată prezenţă - 99,47%), municipiul Bucureşti - 64% (rată prezenţă - 95,03%), judeţul Giurgiu - 63,8% (rată prezenţă - 92,05%) şi judeţul Bihor - 61,8% (rată prezenţă - 90,36%). Cele mai puţin competitive rezultate (rate de promovare sub 40%) s-au consemnat în judeţele Caraş-Severin (36,27%), Vaslui (38,55%) şi Tulcea (39,89%). În aceste judeţe prezenţa a fost, în medie, de aproximativ 95%.
Simulare Matematică Evaluarea Naţională 2016. Obiectivele simulării examenelor naţionale sunt familiarizarea elevilor cu rigorile evaluărilor pe care le vor susţine la finalul claselor a VIII-a şi a XII-a, stabilirea nivelului real de pregătire atins, precum şi optimizarea actului educaţional.
Calendar Evaluarea Naţională 2016:
15-17 iunie 2016 - Înscrierea la Evaluarea Naţională
17 iunie 2016 - Încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a
27 iunie 2016 - Limba şi literatura română - proba scrisă
28 iunie 2016 - Limba şi literatura maternă - proba scrisă
29 iunie 2016 - Matematică - proba scrisă
1 iulie 2016 - Afişarea rezultatelor (până la ora 16:00)
1 iulie 2016 - Depunerea contestaţiilor (orele 16:00 - 20:00)
2 - 4 iulie 2016 - Rezolvarea contestaţiilor
5 iulie 2016 - Afişarea rezultatelor finale după contestaţii
Simulare Matematică Evaluarea Naţională 2016. Anul trecut, 164.718 locuri la liceele din întreaga țară au fost puse la dispoziție absolvenților de clasa a VIII-a, conform broșurilor publicate de Ministerul Educației. Locurile au fost împărțite între cele 3 filiere: 47,9% teoretică, 43,5% tehnologică și 8,6% vocațională.
Simulare Matematică Evaluarea Naţională 2016. Topul celor mai bune licee în 2015:
1. Colegiul Naţional „Sfântul Sava”
2. Colegiul „Naţional” din Iaşi
3. Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova
4. Colegiul Naţional „Emil Racoviţă“ Cluj-Napoca
5. Colegiul Naţional „Andrei Şaguna“ Braşov
Colegiul Naţional „Sfântul Sava” a fost, anul trecut, pentru al doilea an consecutiv cel mai bun liceu din România, dacă luăm în considerare ultimele medii de admitere şi media notelor de la examenul de Bacalaureat obţinute de elevi.
Simulare Matematică Evaluarea Naţională 2016. Cea mai mare concurenţă s-a înregistrat la clasele de Matematică-Informatică, unde se predă intensiv limba engleză. Ultima medie de admitere la Colegiul Naţional „Sfântul Sava” la o astfel de clasă a fost în 2014 de 9,78, iar la Colegiul „Naţional” din Iaşi de 9,57, în timp ce la filologie s-a intrat şi cu 9,56 la „Sfântul Sava” şi cu 9,38 la Iaşi.
Simulare Matematică Evaluarea Naţională 2016. Concurenţa este la fel de mare şi la specializarea Ştiinţe ale Naturii. Colegiul Naţional „Sfântul Sava” este pentru al doilea an consecutiv cel mai bun liceu din România, dacă luăm în considerare ultimele medii de admitere şi media notelor de la examenul de Bacalaureat obţinute de elevi.
Simulare Matematică Evaluarea Naţională 2016. Aproape 80% dintre elevi au obţinut medii peste cinci la nivel naţional, anul trecut. Dintre aceştia 409 au lua nota 10, cele mai bune rezultate fiind înregistrate în judeţele Brăila şi Cluj.
Simulare Matematică Evaluarea Naţională 2016. În Capitală, peste 89% dintre elevi au luat note peste cinci la Evaluarea Naţională de la finalul clasei a 8-a, iar 13 au obţinut nota zece la ambele materii. La limba română, 85% dintre lucrări au fost notate cu 5 şi peste 5.00, în timp ce la matematică, procentul a fost mai mic. Pe primele locuri se află elevii din judeţele Cluj şi Brăila.
Media de admitere la liceu este compusă din media de la Evaluarea Naţională care cântăreşte 75% , restul revenind mediei din anii de gimnaziu.
Simulare Matematică Evaluarea Naţională 2016. Anul trecut, rata de promovare s-a îmbunătăţit în toate judeţele, cu o singură excepţie: Teleorman (67%, în 2015, faţă de 70%, în 2014).
Simulare Matematică Evaluarea Naţională 2016. Repartizarea computerizată în licee are loc în trei etape. În prima etapă de admitere se pot înscrie candidaţii din seria curentă, precum şi cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2014-2015. În a doua etapă se pot înscrie candidaţii care nu au participat la prima repartizare şi cei care au rămas nerepartizaţi. În etapa a treia se înscriu elevii care nu au participat la nicio repartizare, care nu au fost repartizaţi în etapele anterioare, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care şi-au încheiat situaţia şcolară mai târziu.
Simulare Matematică Evaluarea Naţională 2016. Cum se desfăşoară Evaluarea Naţională 2016
Simulare Matematică Evaluarea Naţională 2016. Conform metodologiei de organizare a Evaluării Naţionale, comisiile trebuie să asigure dotarea cu camere funcționale de supraveghere video și audio a sălilor de clasă din unitățile de învățământ în care se desfășoară probele pentru Evaluarea Națională pentru elevii clasei a VIII-a, a sălilor în care se descarcă și se multiplică subiectele, precum și a sălilor în care se preiau, se evaluează și se depozitează lucrările scrise.
Activitatea de monitorizare a desfășurării Evaluării Naționale prin intermediul camerelor de supraveghere se va desfășura în conformitate cu o procedură stabilită de Comisia Națională de Organizare a Evaluării Naționale.
Simulare Matematică Evaluarea Naţională 2016. În vederea asigurării desfășurării corecte a Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a, în conformitate cu prevederile reglementărilor în vigoare, comisiile din unitățile de învățământ și comisiile județene/ comisia municipiului București de organizare a Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a verifică, prin sondaj, înregistrările audio-video din sălile de examen, după încheierea probei scrise. În cazul în care, la verificarea prin sondaj, se constată nereguli, fraude sau tentative de fraudă sau în cazul în care există sesizări privitoare la nereguli, fraude sau tentative de fraude, verificarea se face pentru înregistrările din toate sălile de examen din unitatea de învățământ respectivă.
Dacă, în urma verificărilor se constată existența unor nereguli, fraude sau tentative de fraudă, respectiv nerespectarea reglementărilor în vigoare, comisia din unitatea de învățământ ia măsurile care se impun, în conformitate cu prevederile metodologiei de organizare şi desfăşurare a evaluării naţionale pentru elevii clasei a VIII-a, care pot merge până la acordarea notei 1 (unu) pentru fraudă sau tentativă de fraudă.
Simulare Matematică Evaluarea Naţională 2016. În cazul în care verificările sunt făcute de comisia din unitatea de învățământ, aceasta anunță comisia județeană/ a municipiului București de organizare a Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a, care propune eventualele măsuri de sancționare și anunță, după caz, Comisia Națională de Organizare a Evaluării Naționale.
Evaluarea Naţională 2016. Ce nu au voie să facă elevii:
Se interzice candidaţilor la Evaluarea Națională să introducă în sălile de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete și altele asemenea, candidații având obligația de a lăsa obiectele menționate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia din unitatea de învățământ în acest scop.
Simulare Matematică Evaluarea Naţională 2016. Candidații care refuză depozitarea obiectelor menționate în sala stabilită de comisie în acest scop nu vor fi primiți în examen.
Se interzice candidaţilor la Evaluarea Națională să aibă, în sălile de examen, asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălțăminte, în penare și altele asemenea sau în băncile în care sunt așezați în sălile de examen, orice fel de lucrări: manuale, cărți, dicţionare, culegeri, formulare, memoratoare, notiţe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidați etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.
Simulare Matematică Evaluarea Naţională 2016. Se interzice candidaţilor să aibă, în sălile de examen, asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălțăminte, în penare și altele asemenea, sau în băncile în care sunt așezați în sălile de examen, telefoane mobile, căști audio, precum și orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare/care permite conectarea la internet/la rețele de socializare, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare între candidați sau cu exteriorul.
Se interzice candidaţilor să comunice între ei sau cu exteriorul, să copieze, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare între candidați sau cu exteriorul.
Simulare Matematică Evaluarea Naţională 2016. Încălcarea regulilor va fi considerată fraudă/tentativă de fraudă, iar candidații respectivi vor fi eliminați de la proba respectivă, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceștia sau de alți candidați, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane și indiferent dacă ei au primit sau au transmis materialele interzise.
Candidații eliminați de la o probă pentru fraudă sau tentativă de fraudă vor primi nota 1 (unu) pe lucrarea scrisă respectivă.