Mihail Kasianov, care a fost primul premier al lui Putin, în perioada 2000-2004, este de părere că războiul din Ucraina ar putea duce la prăbușirea regimului lui Putin.
„În ceea ce privește mobilizarea, nu este o cacealma. În ceea ce privește potențiala utilizare a armelor nucleare, cred că este o cacealma. El vrea chiar acum să șantajeze liderii occidentali, întreaga societate occidental.
Cred că Putin ar putea cumva să nominalizeze un fel de succesor, dar acest succesor nu va fi un lider real al țării, ci va fi pentru o anumită perioadă de timp, ceea ce, desigur, ar duce la prăbușirea regimului. Atunci, inevitabil, vor fi alegeri democratice, dar va dura un timp, nu va fi mâine, nu peste șase luni, ci peste doi ani. În această perioadă, Putin pleacă undeva, pleacă, nu știu, în resortul de la Lacul Baikal sau în China”, a precizat Mihail Kasianov, fost premier al Rusiei.
În același timp, Silvio Berlusconi, unul dintre cei mai puternici italieni și favorit să câștige alegerile care au loc în Peninsulă în această perioadă, a făcut mai multe declarații controversate. După ce l-a apărat și în trecut pe Putin, Berlusconi a declarat acum că liderul de la Kremlin a fost forțat să declanşeze războiul din Ucraina de separatişti, de presă şi de poporul rus.
„Putin a fost împins de la spate de poporul rus, de partidul său și de miniștri, să inventeze această operațiune specială, cum se numea inițial, să ajungă într-o săptămână la Kiev, să înlocuiască guvernul Zelenski și într-o altă săptămână să revină victorios”, a declarat Silvio Berlusconi.