În luna aprilie a acestui an, MAI și Ministerul Educației au stabilit implementarea unei campanii de prevenire a faptelor de port sau folosire fără drept de obiecte periculoase în școli în unitățile de învățământ.
Cele mai importante obiective ale campaniei constau în informarea elevilor pentru conștientizarea consecințelor și în dezvoltarea parteneriatului cu cadrele didactice, părinții și reprezentanții elevilor.
Din informațiile MAI, reprezentanții Poliției organizează constant sesiuni de informare a personalului școlii, elevilor și părinților, privind riscurile și consecințele faptelor de port sau folosire fără drept de obiecte periculoase.
Cadrele didactice vor fi susținute inclusiv prin integrarea activităților de prevenire a violenței și consumului de substanțe în mediul școlar, în cadrul orelor de consiliere și orientare școlară, respectiv a programelor extracuriculare.
În cadrul programelor naționale ”Școala Altfel” și ”Săptămâna Verde” din acest an, specialiștii MAI si-au intensificat activitățile și discuțiile cu copii, elevii si profesorii referitoare la violența în școli și la efectele negative și pericolele consumului de substanțe psihoactive.
Reprezentanții MAI anunță că, în perioada 1 ianuarie – 31 martie 2023, au organizat și desfășurat activităţi în 5.015 unități de învățământ, la care au participat aproape 180.000 de elevi (aproximativ 58.000 aparținând ciclului primar, peste 83.000 celui gimnazial și aproape 40.000 ciclului liceal), dintre care aproximativ 100.000 de elevi din mediul urban.