“Sibiul este un oraș din România locuit, mult timp, de o populație majoritar germanică. Principala atracție turistică este centrul vechi al orașului, cu cele trei piețe interconectate și clădiri ce îmbină perfect trei stiluri arhitectonice diferite: romantic, baroc și renascentist. La târgul de Crăciun din Sibiu vin meșteri populari din toată țara pentru a-și vinde alimentele și produsele tradiționale. Iar cei mici se pot distra plimbându-se cu un trenuleț sau patinând pe gheață”, scriu jurnaliștii de la El Mundo, citați de Vocea Transilvaniei.
Celelalte șase piețe tradiționale de Crăciun menționate în articol sunt cele din: Dresda, Germania; Londra, Marea Britanie; Osaka, Japonia; Darwin, Australia; Dubai, Emiratele Arabe Unite și Nuremberg, Germania.
Tradiția târgurilor de Crăciun datează, în Europa, de la jumătatea secolului al XV-lea și se organiza într-o singură zi, lunea de dinaintea Crăciunului. De-a lungul secolelor, târgul s-a extins atât ca suprafață, cât și ca mod de funcționare. În prezent, piețele de Crăciun se deschid în luna noiembrie și se închid abia după Crăciun.