Dar cerumenul joacă un rol esenţial în protejarea segmentelor interne ale urechilor tocmai împotriva acestor impurităţi, a prafului şi a bacteriilor. Practic, acţionează că o barieră împotriva particulelor şi microorganismelor care nu trebuie să pătrundă în ureche.
Corpul nostru are propriile sale mijloace de a elimina în mod natural excesul de cerumen, dar atunci când, din diverse motive, acest lucru nu se întâmplă, rezultatul este formarea dopurilor de ceară.
Blocajele, sau dopurile de ceară, pot fi destul de dureroase şi pot duce la o scădere a acuitătii auditive, aşa că trebuie să ştim cum să le îndepărtăm în mod corect, scrie Secretere.com.
Mulţi oameni folosesc beţişoare pentru curăţarea urechilor, care tind să facă mai mult rău decât bine. Folosirea beţişoarelor igienice poate să împingă acumulările de ceară şi mai adânc în canalul urechii, ducând adeseori la complicaţii.
Aşadar, haide să aruncăm împreună o privire peste sfaturile avizate ale unui medic cu experienţă, Dr. David Hill.
Potrivit acestuia, o soluţie obţinută combinând oţet de mere şi ulei de măsline în cantităţi egale poate fi deosebit de eficientă în eliminarea dopurilor de ceară încăpăţânate şi dureroase.