Avocata Diana Șoșoacă, senator AUR de Iași în viitorul Parlament, a lucrat in calitate de consilier personal al lui Eugen Dijmărescu pe vremea in care acesta a fost ministru delegat pentru comerț (iunie 2003-octombrie 2004) în Cabinetul PSD condus de Adrian Năstase în perioada 2000-2004.
Informatia apare pe site-ul „Femei de 10", potrivit ziare.com.
„Diana Ivanovici-Șoșoacă, fostă Macovei”, cum era prezentată senatoarea AUR în urmă cu doi ani într-o emisiune la televiziunea publică, într-un „top al faptelor bune”, „a absolvit un master in Dreptul afacerilor, a fost consilier personal pe probleme juridice al ministrului delegat pentru comert, Eugen Dijmarescu, colaborand cu toate structurile guvernamentale la acel moment. Este implicata in evenimente de caritate cu privire la copii si batrani nevoiasi care au nevoie nu numai de ajutor material, ci si de un cuvant bun. Iubeste Romania si romanii, este mandra ca este romanca si lupta pentru redarea demnitatii si constientizarea valorilor romanilor!", se amintește în prezentarea avocatei, scrie ziare.com.
Diana Șoșoacă ar fi semnat mai multe articole in revista „Femei de 10”, potrivit aceleiași publicații, printre care „Haos, abuzuri si incompetenta la inceput de an scolar!" si „Oare doar Pandemia distruge Romania?”.
În privința acuzațiilor că ar fi fost ofițer SIE, fostul ministrul Eugen Dijmărescu pentru care a lucrat Diana Șoșoacă nu a negat categoric acest lucru și nici faptul că ar fi fost recrutat de Securitate în 1971, potrivit precizărilor făcute de acesta pe blogul său în urmă cu trei ani.
„Lucrând într-un institut al cărui profil era strict legat de ceea ce se întâmpla în economia internațională (în prezent, Institutul de Economie Mondială - n.red.), era obligatoriu, în condițiile legilor de atunci, ca toate contactele pe care le aveam cu cercetători, analiști, diplomați sau ziariști străini să facă obiectul unor informări pe care le înaintam către conducerea instituției și, la cerere, ofițerului din serviciile de securitate care avea birou în clădirea institutului”.
Fostul ministru Eugen Dijmărescu are în prezent 72 de ani și s-a pensionat în decembrie 2016 din funcţia de director general al Fondului de Garantare a Depozitelor Bancare, funcție pe care o deţinuse începând din 2009. După Revoluție, în perioada ianuarie-martie 1990, a fost director la Institutul de Economie Mondială. A fost apoi de mai multe ori ministru: însărcinat cu Orientarea Economică și al Economiei și Finanțelor (iunie 1990-octombrie 1991), în al doilea Cabinet Petre Roman, după primele alegeri libere, apoi ministru delegat pentru Comerţ (2003-2004) în Cabinetul Adrian Năstase. A fost și deputat FSN de București (1990-1992) şi senator PD de Constanța (1992-1994). A fost ambasador al României în Japonia (1994-1999) și viceguvernator al Băncii Naționale a României (2004-2009).
Dijmarescu a fost acuzat de mai multi jurnalisti de investigatii ca a lucrat/colaborat cu DIE, iar numele său ar apare și în celebra lista din 2006 a lui Liviu Turcu, fost ofiter in cadrul DIE in perioada comunista.
Potrivit ziare.com, surse din fosta Directie de Informatii Externe (DIE), sustineau ca guvernatorul Mugur Isarescu si Eugen Dijmarescu, fost viceguvernator al BNR, ar fi fost ofiteri acoperiti in cadrul Institutului de Economie Mondiala (IEM). Cei doi ar fi fost recrutati la absolvirea facultatii, in 1971, fiind angajati imediat la IEM, potrivit PressOne.ro.