Scăderea colesterolului cu ajutorul alimentației
Dieta ta are o influență puternică asupra colesterolului și a altor factori de risc. Există mai multe alimente care nu fac parte doar dintr-o dietă sănătoasă, ele ajută în mod activ și la scăderea colesterolului.
Încearcă să consumi și să introduci în alimentația ta aceste alimente. Cu cât mai des le vei consuma, cu atât mai mult îți v-a scădea colesterolul, mai ales dacă reduci și grăsimile saturate.
Nivelul ridicat de colesterol, în special cel "rău", LDL este în strânsă legătură cu un risc crescut de boli grave, cum ar fi accidentul vascular cerebral, diabetul zaharat de tip 2, hipertensiune arterială și bolile coronariene. Acumularea acestuia în sânge crește, așadar, riscul de boli de inimă, accident vascular cerebral și diabet. Dar, adaugând aceste alimente în dieta ta, poți să scazi și să menții colesterolul în limita valorilor normale.
Iată ce alimente trebuie să consumi cât mai des, atunci când te confrunți cu colesterolul crescut.
Ce beneficii are ciocolata și cât de des ar trebui consumată. Lucruri pe care nu le știai despre cel mai îndrăgit desert al tuturor timpurilor
Semințe de Chia
Având în vedere că semințele de chia sunt bogate în fibre, proteine și omega-3, acestea pot reduce riscul de boli de inimă. Studiile au arătat că semințele de chia pot reduce anumiți factori de risc, inclusiv trigliceridele, inflamația, rezistența la insulină și reduce grăsimea de pe abdomen. Ele pot crește, de asemenea, colesterolul "bun" (HDL).
Broccoli
Este prima legumă de pe această listă. Broccoli are proprietăți care duc la scăderea colesterolului. Fibrele din broccoli scad colesterolul. Este foarte ușor de gătit, îl puteți pune pe aburi și presăra niște piper negru și sare. Estre gustos, hrănitor, dar mai ales sănătos.
Avocado
Avocado este un aliment versatil, foarte sănătos și nutritiv. Grăsimile nesaturate, de tipul celor care se găsesc în avocado, sunt considerate sănătoase. Atât grăsimile polinesaturate, cât și cele mononesaturate pot ajuta la scăderea nivelului de colesterol din sânge, făcând din avocado un aliment sănătos pentru inimă. Îl puteți consuma sub formă de salată guacamole, dar poate fi consumat sub formă piureuri sau pur și simplu cu sare și piper.
Ciocolata neagră
Cacaoa este ingredientul principal din ciocolata neagră. Consumul de ciocolată neagră scade riscul apariției bolilor de inimă. Într-un studiu recent s-a demosntrat că pudra de cacao reduce semnificativ colesterolul. Cu toate acestea, trebuie să verificați eticheta pentru a vă asigura că aceasta conține cel puțin 70% cacao și nu consumați cantități mari. Presară puțină ciocolată neagră peste ovăz sau consum-o ca atare, dar nu exagera.
Uleiul de măsline
Uleiul de măsline conține grăsimi mononesaturate, la fel ca avacado. Aceasta este sursa primară de grăsime găsită în uleiul de măsline. Astfel că, 2-3 linguri de ulei de măsline îți pot reduce nivelul colesterolului. De fapt, datorită concentrației sale ridicate de grăsimi mononesaturate, uleiul de măsline poate ajuta la scăderea colesterolului rău (LDL). În plus, uleiul de măsline conține, de asemenea, un număr mare de fenoli, substanță care poate face sângele mai fluid.
Nuci
Nucile, migdalele, fisticul sau caju reduc riscul de boli de inimă. Acestea conțin cantități mari de grăsimi nesaturate sau grăsimi bune. Studiile arată că un consum regulat de nuci poate ajuta la scăderea colesterolului, dar consumul prea mare nu este indicat. Cantitatea recomandată pe zi este în jurul valorii de 60 de grame.
Ce beneficii au semințele de dovleac. De ce toate femeile ar trebui să le consume
Ceapa roșie
Flavonoidele și antoxantinele din ceapă au redus lipoproteinele cu densitate mică (LDL) sau colesterolul "rău" la persoanele obeze cu risc de boli cardiovasculare. Așadar, să nu ezita să adăugi cepa roșie în dieta ta de zi cu zi.
Citește continuarea pe Almanah Online