Şeful ANSVSA a comentat şi situaţia scandaloasă a elevilor îmbolnăviţi după ce au mâncat la şcoală alimentele primite în programul "Cornul şi laptele".
Roatiş Cheţan: "În Cornul şi Laptele, un program foarte bun, există o soluţie, când fac caietele de sarcini, să ţină cont de aceste lucruri, fac obiectul unei alte discuţii...au fost făcute numeroase controale. Şi în Brăila, şi în Vaslui, şi în Argeş, au fost companii cărora li s-a suspendat activitatea. Multe dintre companii nu respectau stări de igienă sau de modificări uzuale.
Se ajunge la subcontractare, nu se respectă lanţul termic, ajunge în şcoli şi nici acolo nu este bine ţinut. Degeaba ai luat un lapte bun şi după aceea e transportat cu o maşină la 24 de grade.
Dacă luăm măsuri din vreme...în fiecare judeţ e un laborator şi există trei institute la Bucureşti. Prin cele judeţene se fac controale. Când verifici un produs, există o metodă validată de un mecanism independent de validare, RENAR în cazul României, care îţi spune ce metode sunt aceptate", a mai spus şeful ANSVSA.