Bătălii în justiție pe judecata lui Dragnea. Șefa ÎCCJ, anchetată de Inspecția Judiciară

Saturday, 15 September 2018, 15:47, Sursă: REALITATEA.NET

Bătălii în justiție înainte judecării apelului lui Liviu Dragnea. Motivarea în cazul sentinței lui Dragnea este gata. Apelul în procesul în care a primit trei ani și jumătate de închisoare stă să înceapă. În acest timp, șefa Înaltei Curți de Casație și Justiție a fost reclamată la inspectia judiciară tocmai din cauza modului în care se decide componența completului.

Șefa ÎCCJ, Cristina Tarcea, a fost reclamată la Inspecția Judiciară pentru că nu a convocat ședința Colegiului de conducere al instanței supreme în luna iulie, imediat după intrarea în vigoare a modificărilor la legea 304 privind organizarea judiciară, scrie g4media.ro.

Potrivit legii 207/2018 de modificare a legii 304/2004, completele de cinci judecători (C5) nu mai sunt conduse de membrii de drept, precum vicepreședintele ICCJ și șeful Secției penale, ci toți judecătorii din complet sunt trași la sorți.

Colegiul de conducere al ICCJ a decis, însă, că nu se impune schimbarea componenței C5-urilor în 2018, pentru că au fost alese deja pe legea veche, la sfârșitul lui 2017.

Înalta Curte a finalizat motivarea deciziei de condamnare a lui Dragnea în dosarul DGSAPC. Concluzia

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Homepage