Se discuta despre taxe noi atat pentru companii, cat si pentru populatie. Vorbim de acea taxa pe cladirile de lux, o taxa pe masinile de lux, dar si eliminarea facilitatilor fiscale din IT, Constructii sau agricultura.
Acestea sunt insa doar cateva dintre masurile care sunt analizate de ceva timp in Coalitie. Pana acum nu s-au pus la punct toatre detaliile despre modul in care acestea vor fi implementate.
NOILE TAXE, NEGOCIATE LA SÂNGE ÎN COALIȚIE
-» noile măsuri fiscale
-0,3 % pentru clădiri rezidențiale (săgeată în sus) 500.000 euro
-0,3% mașini (săgeată în sus) 75.000 euro
-15% pentru sume scoase din țară
-1% companii cu venituri (sageată în sus) 100 milioane euro
-eliminarea facilităților fiscale (IT, construcții, agricultură)
-» noile măsuri de austeritate
-eliminarea posturilor vacante
-reducerea numărului de funcții de conducere
-comasarea sau regionalizarea unor instituții
SURSA: Realitatea PLUS
Se discuta si despre o noua masura, impozitarea pe profit a bancilor, astfel incat si banicile sa contribuie mai mult la bugetuld e stat in perioada urmatoare.
"Sustin impozitarea multinationalelor pe cifra de afaceri, cresterea impozitului pe transferul profitului in afara tarii. Nu stiu daca nu trebuie calculat daca si la noi ar fi bine sa aplicam ce au facut italienii acum doua saptamani, adica impozit pe profitul bancilor. Sigur ca o sa iasa Isarescu sa ne spuna ca nu e bine, dar eu zic ca trebuie sa ne uitam", a declarat Sorin Grindeanu, prim-vicepreședinte PSD și ministru al Transporturilor.
In paralel, se poarta in continuare discutii si despre noile masuri de austeritate, masuri care am vazut ca au scos deja in strada bugetarii din mai multe domenii, asta desi ele nici nu au fost adoptate.
S-a discutat despre aceste masuri in sedinta Coalitei de luni, sedinta ce a venit imediat dupa ce premierul Marcel Ciolacu s-a intalnit cu sefa Comisiei Europene. Acum are loc o sedinta a liderilor PNL. Abia dupa ce se va ajunge la un consens in Coalitie, aceste masuri vor fi prezentate de Ministrul Finantelor.